Ceaiul de galbenele beneficii – Galbenelele au fost un medicament important in Grecia Antica, Roma si Arabia. Acestea au fost utilizate cel mai frecvent ca tratament al pielii, muscaturilor de insecte, eczeme, chisturi, arsuri si hemoroizi.

Foarte bogate, florile de galbenele au in compozitia lor saponozide, mucilagii, carotenoide (aprox. 3,5%), alcooli triterpenici, flavonoizi si glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil (cca. 0,02%), substante amare, urme de ulei volatil (sesquiterpene oxigenate), vitamina C, acid malic, saruri minerale si substante proteice.

1. Ceaiul de galbenele ajuta la vindecarea pielii

Ceaiul de galbenele promoveaza dezvoltarea unui tesut nou de piele, sa creasca fluxul sanguin in zona afectata, sa stimuleze productia de colagen, hidrateaza pielea uscata si accelereaza procesul de reparare a pielii.
Previne formarea ridurilor si amelioreaza acneea prin aplicarea de comprese sau pliculete de ceai pe zonele problematice. Proprietatile emoliente si cicatrizante din galbenele duc la un aspect mai luminos al pielii, vindeca intepaturile de insecte, iritatiile, taieturile si cicatricile.

2. Ceaiul de galbenele intareste sistemul imunitar

Ceaiul de galbenele intareste sistemul imunitar prin prezenta betacarotenului, care ajuta organismsul sa lupte cu bacteriile si virusurile. Astfel, racelile de sezon vor fi tinute la distanta sau pot fi ameliorate simptomele si vindecarea va avea loc mai rapid. De asemenea, betacarotenul previne procesele inflamatorii din corp, scazand riscul de artrita reumatoida sau alte afectiuni ale sistemului osos.

3. Ceaiul de galbenele recomandat pentru sanatatea ficatului

Unul dintre ceaiurile recomandate pentru detoxifierea ficatului este ceaiul de galbenele. Avem nevoie de 40 de grame de flori de galbenele si un litru de apa clocotita pentru trei cani pe zi din acest ceai, baut inainte de mesele principale. Durata de detoxifiere a ficatului cu acest ceai variaza intre doua – trei saptamani.

4. Regleaza ciclul menstrual

Regleaza ciclul menstrual si reduce intensitatea crampelor abdominale  specifice sindromului premenstrual datorita flavonoizilor, care au efect antiinflamator.

5. Mentine sanatatea bucala ……………………………………………………………………………

Citeste mai departe articolul  Ceaiul de galbenele – 8 beneficii miraculoase ale “florilor de aur” coral