Fascinatia pentru posteriorul feminin apare in momentul in care fiecare dintre noi isi descopera latura sexuala, indiferent daca e femeie sau barbat. Dar exista lucruri pe care nu le stim despre aceasta zona a corpului.

1. Cel mai placut compliment pentru femei

Chiar daca multe dintre femei se declara nemultumite atunci cand sunt apreciate doar pentru aspectul fizic, nu exista un compliment mai placut pentru reprezentantele sexului frumos deat cel care vizeaza posterior. „Ai un fund incredibil de misto” poate parea o afirmatie sexista, dar chiar si femeile care ridica o spranceana la auzul acestor cuvinte se simt mandre de posterioarele lor atunci cand primesc un astfel de compliment, scrie lyla.ro.

2. Un fund proemiment este asociat cu un trup sanatos

Nu vorbim aici de femeile supraponderale sau obeze care au, implicit, posterioare de mari dimensiuni din cauza acumularii de grasime, ci vorbim de acele femei care, din constitutie, sunt inzestrate cu posterioare proeminente. Si acestea din urma contin depozite de grasime, insa faptul ca nu trec in extrema excesului este un beneficiu pentru sanatate. Femeile care au funduri proeminente si sunt mai micute ca dimensiuni in zona taliei prezinta un risc scazut de boli cardiovasculare.

3. Un fund a fost sursa de inspiratie pentru colantii Spanx

Renumita marca de dresuri medicinale si colanti Spanx a fost infiintata de Sara Blakely, care a marturisit ca forma propriului ei posterior a inspirat-o sa inventeze acest tip de produs foarte util atunci cand porti pantaloni albi sau fuste ori pantaloni din materiale subtiri care, fara colanti, lasa la vedere imperfectiunile feselor.

4. Fesierul mare este cel mai mare muschi al corpului

Muschiul fesier mare, denumit stiintific Gluteus Maximus, este cel mai mare muschi al corpului si poate chiar si cel mai puternic dintre toate. Pentru tonifierea lui si, implicit, a posteriorului tipul de genoflexiuni cu picioarele departate sunt ideale ca exercitii fizice.

5. Barbatii nu observa fundul din prima

Desi exista preconceptia potrivit careia barbatii vad mai intai fundul sau sanii la o femeie, posteriorul feminin nu este chiar primul pe lista in ceea ce priveste „punctele” pe care le observa un reprezentant al sexului tare atunci cand cunoaste o femeie. Barbatii observa, de fapt, ochii prima oara cand fac cunostinta cu o femeie, fundul fiind mult in josul listei de prim interes.

6. Marimea fundului este determinata de gene

Femeile ai caror muschi fesieri sunt formati din mai multe fibre rosii se bucura de posterioare mai ferme, mai tari. In schimb, femeile ai caror muschi fesieri sunt formati din mai multe fibre albe au posterioarele mai moi, aceste caracteristici fiind date de mostenirea genetica. Oricum ar fi, pentru ca un fund sa fie si sa se mentina ferm, acesta trebuie supus efortului fizic, indiferent de tipul de fibra musculara.

7. Pielea fundului este extraordinar de sensibila

Pielea feselor este atat de sensibila incat resimte de indata schimbari de temperatura, chiar si pe cele mai mici de un grad Celsius.

8. Cel mai scump fund din lume

Frumoasa cantareata Kylie Minogue detine cel mai scump fund din lume. Forma si fermitatea posteriorului ei sunt chiar mai apreciate decat cele ale actritei si cantaretei Jennifer Lopez. Iata de ce Minogue si-a asigurat fundul cu 4,7 miliarde de dolari, in timp ce Lopez are o asigurare pe posterior de doar 300 de milioane de dolari. coral