Într-o lume greu încercată, agitată, în care nimic nu mai este apreciat la adevărata sa valoare, încă mai sunt oameni care străbat țara în lung și în lat în căutarea liniștii sufletești. Iată câteva locuri făcătoare de minuni din România. Aceste zone care ne fac să credem că suntem mai aproape de divinitate.

1. Locuri făcătoare de minuni din România. Peştera Muierilor

Unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii din țara noastră, situat în comuna Baia de Fier, din judeţul Gorj, scobit de vreme în inima muntelui de calcar de lângă râul Galbenul. Se spune în popor că în acest loc oamenii s-ar vindeca boli şi s-ar înfăptui miracole. Iar zvonul a depășit granițele, auzindu-se că în interiorul ei femeile ce nu pot avea copii, pot căpăta acest dar.

Mai mult, de cum păşeşti înăuntru, dacă te simți obosit, prinzi vigoare şi chef de viaţă. Diabetul, astmul, reumatismul, insomnia, depresia, dereglările hormonale dispar ca prin minune după câteva ore petrecute în Peştera Muierilor. De asemenea, se spune că cele mai puternice farmece de dragoste şi de moarte se fac cu apa care se prelinge pe stalactitele din peşteră.

2. Crucile „de leac” de la Dervent

La aproximativ 20 de kilometri de Călărași, pe malul drept al Dunării, se regăsește un loc binecuvântat, încărcat cu o puternică forţă spirituală, Mânăstirea Dervent. Se spune că în aceste locuri s-ar fi săvârşit, decenii la rând, fapte miraculoase. Credinţa din sufletele celor ce s-au rugat la „crucile de leac” le-a adus multora vindecarea. Mai mult, au existat persoane care au mărturisit oficial, în faţa autorităţilor locale, felul în care s-au vindecat la Dervent.

Este vorba despre puterea slujbelor speciale şi a moliftelor Sfantului Vasile cel Mare, rostite cu mult har de preoţii mânăstirii. Se spune că până și necuvântătoarele şi-au găsit vindecarea aici, iar apa din Izvorul Sfântului Andrei i-a ajutat pe cei orbi să vadă lumina zilei.

3. Locuri făcătoare de minuni din România. Izvorul tămăduitor de la Izbuc

În judeţul Bihor, la Mânăstirea Izbuc se regăsește un izvor cu apă tămăduitoare. Numele mânăstirii vine de la un firicel de apă care izvorăşte chiar în interiorul lăcaşului de cult. La Izbuc, apele izvorului curg ciudat, întrerupt, la intervale de 15-30 de minute şi se transformă în leac curativ în Vinerea Luminată. Cei care vin aici pentru a simţi puterea miraculoasă a apei nu vor pleca niciodată dezamăgiţi, căci oricât de gravă ar fi boala de care suferă ea îşi găseşte alinarea aici.

4. Mânăstirea armenească de la Hagigadar

Pe teritorul României există o singură mânăstire armenească. Aceasta se află în apropierea oraşului Suceava, la Haigadar, și poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Se spune că aici se împlinesc şi cele mai ascunse dorinţe. Pentru asta însă, credincioșii trebuie să urcea în genunchi dealul mănăstirii, să înconjoare biserica de trei ori, tot în genunchi și, mai apoi, să meargă la preot pentru a le citi rugăciunile specifice.

5. Locuri făcătoare de minuni din România. Crucea de la Coslogeni

Dobrogea este un ținut foarte bogat în locuri şi obiecte făcătoare de minuni. Unul dintre acestea este Schitul Crucii de la Coslogeni, care datează din anul 1620. De-a lungul vremii, oamenii care veneau aici şi se rugau primeau ajutor de la Dumnezeu. Se spune că mulți bolnavi s-au vindecat, cei ce nu puteau vorbi au primit grai, iar orbii au putut vedea lumina zilei. Se spune că, în timp, Sfânta Cruce ar fi crescut în înălţime. De asemenea, la zi de sărbătoare, Crucea de leac se umple de mir tămăduitor.

6. Locuri făcătoare de minuni din România. Colţul Chiliilor

După un drum foarte voios, ajungi într-o poiană luminată, prin mijlocul căreia trece un izvor. Fără a-i ști puterile miraculoase, sorbi însetat din apă proaspătă şi rece şi simţi că parcă ceva se schimbă în corpul tău. Poate de aceea pelerinajul spre Piatra Mică, din Zărneşti, a devenit, de-a lungul timpului, una dintre cele mai importante procesiuni ortodoxe pentru invocarea ploii. Nouă cruci încadrează drumul spre Colţul Chiliilor, unde se regăsește o peşteră care ascunde o bisericuţă deosebită. Şi se pare că, pe lângă apa izvorului de afară, tocmai frigul din interiorul peşterii vindecă trupul și sufletul.

7. Troiţa de la Ioneşti

Satul Ioneşti, din judeţul Argeş, a devenit deja foarte cunoscut pentru miracolele care au fost  înfăptuite în faţa renumitei sale Troiţe. Deşi extrem de controversate, miracolele din acest lăcaş sfânt nu pot fi nicicum contestate.

8. Locuri făcătoare de minuni din România. Mâna Sfântului Ciprian

Biserica Zlătari ascunde o comoară de mare preț: mâna Sfântului Ciprian, ocrotitorul de vrăji şi blesteme. Moaştele sfinte stau de sute de ani într-o raclă de sticlă şi reprezintă „arma” lăcaşului de cult şi a celor ce îi trec pragul. Mulți spun că aici, Moliftele Sfântului Vasile sunt cele mai puternice, și că nicăieri nu poţi găsi mai degrabă ajutorul divin la necaz.

9. Icoanele făcătoare de minuni din România

Iată locurile în care se află icoanele făcătoare de minuni din România, care atrag necontenit paşii credincioşilor de peste tot: Mânăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad, Mânăstirea Trivale şi Cotmeana din judeţul Argeş, Schitul Cetăţuia, Biserica Vovidenia din judeţul Bacău, Bisericile Colţea, Doamnei, Grădina Icoanei, Sfântul Mina şi Buna Vestire din Bucureşti, Mânăstirea Gorovei din judeţul Botoşani, Mânăstirea Călugăra din Caraş Severin, Mânăstirea Dălhăuţi din Focşani, Mânăstirea dintr-un lemn din Vâlcea, Mânăstirile Căldăruşani şi Pasărea din Ilfov, Biserica Madona Dudu din Dolj, Mânăstirea Nicula din Cluj, Mânăstirea Adam din Galaţi, Biserica Muşeteşti din Gorj, Biserica Letca Nouă din Giurgiu, Mânăstirea Icoanei din Neamţ, Mânăstirea Prislop din Hunedoara, Mănăstirea Golia din Iaşi, Mânăstirea Bixad din Satu Mare, Mânăstirea Dragomireşti din Maramureş, Mânăstirea Pissiota din Prahova, Mânăstirea Pantelimon din Teleorman, Mânăstirea Strâmba din Sălaj, Mânăstirea Râşca din Suceava. coral