Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a reprezenta comunitatea clujeană la aniversarea a 90 de ani de la înființarea unuia dintre cele mai prestigioase centre oncologice din această zonă a Europei, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.

Institutul a fost înființat de profesorul Iuliu Moldovan în anul 1929 și apoi modernizat de Prof. Dr. Ion Chiricuţă, fiind primul institut românesc pentru studiul și profilaxia cancerului, unul dintre primele cu acest profil din Europa. La acest moment Institutul Oncologic din Cluj-Napoca operează în elita medicală a lumii, atât din perspectiva calității actului medical, cât și a contributiei în cercetare și educație.

La Cluj vin oameni din toată țara și din afara ei pentru a fi tratați la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, datorită performanței echipei medicale de aici, care poate face imposibilul posibil. În numele clujenilor, primarul transmite încă o dată mulțumiri pentru atenția pe care o oferă pacienților și consolidarea statutului municipiului de centru medical de excepție.

Primăria Cluj-Napoca a alocat în acest an peste 14 milioane lei pentru sprijinirea financiară a instituțiilor spitalicești care nu se află în administrarea municipalității și vom continua să oferim susținere instituțională pentru dezvoltarea sectorului medical clujean.

coral