Așa cum ne povestesc și cei de la Cryptonita RO în articolul lor,[1]  exchange-ul de criptomonede românesc Tradesilvania a publicat recent un studiu din care aflăm că anul 2022 a venit la pachet cu un număr mare de utilizatori ai spaţiului crypto.

Conform studiului, 96% din numărul adulţilor conectaţi la internet au auzit cel puțin măcar o dată de ideea de criptomonede, cea mai mare pondere fiind reprezentată de persoanele din zona urbană, cu un nivel superior de educaţie.

Studiul arată faptul că 4 din 10 persoane care au auzit de criptomonede dețin sau au avut in posesie astfel de active. În rândul românilor, cea mai cunoscută criptomonedă este Bitcoin, deoarece peste 70% dintre respondenţii ce deţin criptomonede deţin şi Bitcoin.

Următoarele active de interes pentru români sunt Ethereum, Elrond şi Dogecoin. Cei mai interesaţi de investiţiile în criptomonede sunt persoanele cu vârsta între 18 şi 44 de ani.

Cea mai mare surpriză este reprezentată de faptul că 1 din 2 români cu access la internet au auzit de NFT-uri. Conform studiului, 1 din 5 români care știu ce este un NFT au măcar unul în colecţia personală.

Situaţia macroeconomică globală, creşterea preţurilor şi al traiului de zi cu zi nu îi opreşte pe oameni să investească în aceste active digitale. Mai mult de atât, sondajul arată că 55% din românii implicaţi în această industrie doresc ca băncile din România să ofere servicii crypto.

Rezultatele acestui studiu arată că nivelul de adopţie în rândul utilizatorilor este din ce în ce mai mare, deoarece putem observa că de la an la an se înregistrează un număr în creștere de deţinători de criptomonede.

coral