Magistrații Tribunalului Cluj au dispus internarea medicală a inculpatului Delcea David, tânărul de 17 ani acuzat de tentativă de omor, după ce weeked-ul trecut a înjunghiat în gât o femeie într-un magazin, fără niciun motiv.

"În baza art. 248 alin. 1, 2 şi 8 rap. la art. 247 al.1 şi 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi, în consecinţă, dispune internarea medicală provizorie, nevoluntară, într-o instituţie specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii a suspectului D.D.,, cercetat pentru săvârşirea tentativei la omor, p.p.de art.32 al.1 C.penal rap.la art.188 al.1 şi 2 C.penal cu aplicarea art.113 al.3 C.penal. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 08.11.2021.", se arată în decizia magistraților.

Tatăl criminalului își consideră odrasla o "victimă a sistemului"

Cu toate că este cât se poate de evindet faptul că inculpatul David Delcea acționează cu intenție și cu discernământ, cunoscând gravitatea propriilor fapte și putând prevedea rezultatul acestora, tatăl tânărului, psihologul clujean Cristian Delcea, consideră că fiul său este o "victimă a sistemului" și arată că nu mai știu ce să facă în ceea ce-l privește.

"Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit şi care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la Bucureşti la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanţa şi că ni-l dau acasă. Efectiv nu ştim ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el", a declarat Cristian Delcea, de profesie psiholog, pentru clujust.ro

Reamintim faptul că la sfârșitul săptămânii trecute o femeie de 33 de ani, aflată la cumpărături, a fost atacată cu un cuțit de un tânăr de 17 ani și înjunghiată în gât, în fața magazinului Profi de pe strada Dunării. Atacatorul se numește David Delcea și este același tânăr care, în urmă cu un an, tortura în chinuri groaznice un pui de pisică și lovea cu o cărămidă în cap o femeie în vârstă, în plină stradă.

 

 

coral