Activistul de mediul Daniel Bodnar a surprins și a reușit să oprească un camion cu lemne furate care tranzita județul Cluj. El a făcut acest lucru în situația în care este în scaun cu rotile după ce a suferit un accident rutier.

Camionul preluat de Garda Forestieră Cluj

Camionul a fost predat în custodie la Ocolul Silvic Gilău, județul Cluj, până vor ajunge inspectorii de la Garda Forestieră Cluj! Dovezile sunt clare aici și rezultatele vor fi pe măsură, scrie activistul mediu. 1- Aviz emis din Drăgoiasa, (județul Suceava – n.n.) pentru cantitatea de 16,9 metri cubi pe avizul de la 15:02, unde sunt fotografiate ultimele două picioare de bușteni!

Pe două picioare are emis aviz doar de 16,9 mc. 2- Aviz emis din Argestru pentru cantitatea de 19,9 metri cubi pe avizul de la 15:49, unde este fotografiat și primul picior de bușteni de lângă cabină! Aici pe un picior are aviz de 19,9 mc. 3- Sunt camere pe traseul dintre Dragoiasa și Argestru, care pot dovedi tot ce este necesar. ”Avem confirmarea că nu corespund nici numărul de km pentru avizele emise, traseele și pozele! Sunt informații că tot lemnul a plecat din Dragoiasa, a scris Bodnar potrivit foaiatransilvana.ro.

Cine este activistul de mediu Daniel Bodnar

Daniel Bodnar este cel mai cunoscut activist de mediu din judeţul Suceava, care militează pentru protejarea pădurilor din Bucovina și luptă împotriva tăierilor ilegale. A trimis autorităților imagini și filmări cu hoții de lemn din Bucovina, contribuind în acest fel la prinderea lor în flagrant. 

Daniel Bodnar a fost atacat de mai multe ori de hoţii de lemne, iar din acest motiv susţinătorii săi cred că accidentul a fost provocat cumva, însă polițiștii care au făcut cercetări la locul accidentului nu susțin ipoteza. Potrivit presei locale, pentru că devenise o ţintă a hoţilor de lemne, Daniel Bodnar şi-a trimis soţia şi fetiţa în Austria, ca să le protejeze.

coral