Benny Hill a rămas în istorie ca cel mai mare comediant englez al tuturor timpurilor, dar toată viața și-a petrecut-o singur.

A făcut milioane de oameni să râdă, dar a sfârşit trist. Cunoscutul comic britanic și realizator de emisiuni de divertisment a murit în singurătate, în faţa televizorului, în 20 aprilie 1992. Cauza decesului a fost una medicală.

Benny Hill, în istorie ca cel mai mare comediant englez. Întreaga viață a trăit în singurătate

Benny Hill a rămas în istorie ca fiind cel mai mare comediant englez al tuturor timpurilor. Viața sa a fost una tristă și singuratică, total opusă celei pe care o avea pe micile ecrane. Peste 40 de ani i-a făcut pe oameni să râdă.

De-a lungul carierei sale, regretatul actor a înregistrat un succes remarcabil cu celebrul său The Benny Hill Show. Producția prezența sketch-uri, de cele mai multe ori deocheate, cu o predilecție pentru imaginea bătrânelului un pic afemeiat.

Acest lucru nu a fost vizibil numai în domeniul profesional, ci și în viața personală. Criticii sunt de părere că regretatul actor și-a găsit mereu consolarea în brațele a numeroase fete, în special din provincie. Nu a fost niciodată căsătorit.

Cine a fost Benny Hill, celebrul comediant englez

Benny Hill, pe numele său real Alfred Hawthorn Hill, a venit pe lume la 21 ianuarie 1924, în Southampton, în sudul Angliei. Tatăl său deţinea o mică librărie, în timp ce bunicul său, Henry Hill, a fost clovn de circ.

Căpitanul, așa cum era numită figura paternă a regretatului comediant, a fondat mai târziu un magazin de aparatură chirurgicală și farmacie. Unchiul său, un cunoscut detectiv, l-a urmărit o perioadă lungă pe Jack Spintecătorul.

Din partea mamei, se știe că actorul era înrudit cu un pionier în stomatologie al cărui cabinet a fost o mansardă de deasupra unei magazii de porumb. Benny Hill a fost copilul mijlociu al familiei sale, având încă un frate și o soră.

Înainte de a ajunge celebru, în tinerețe, a absolvit Bournemouth School, a lucrat la magazinul Woolworth, iar apoi a fost lăptar, operator de pod, șofer și chiar baterist. Interesul pentru teatru a fost manifestat încă din adolescență, pasiune preluată de la bunicul său.

În anul 1942 a început stagiul militar și a fost instruit ca mecanic. A activat ulterior în domeniu, dar și ca șofer de camion și operator de lumini în Normandia, în perioada războiului. Apoi s-a ocupat de divertismentul pentru soldaţi.

După încheierea stagiului militar s-a mutat la Londra și a preluat numele de scenă Benny Hill, după idolul său, comicul Jack Benny. Debutul său într-un spectacol a avut loc într-un club de striptease, colegul său de scenă fiind inițial Reg Varney. Tot atunci a debutat în radio.

Mai târziu, a produs o serie de sketche-uri de comedie pentru BBC, lucru care i-a oferit spațiu pentru primul său serial de televiziune. Prima serie din The Benny Hill Show a fost difuzată între 1962 și 1963, rolul său fiind diferit de la episod la episod.

Benny Hill, în viața de zi cu zi cu totul alt om

S-a bucurat de un succes formidabil, dar în viața de zi cu zi Benny Hill era cu totul alt om. A fost genul de persoană care nu a vrut niciodată să trăiască în afara scenei și care nu s-a bucurat deloc de lucrurile materiale.

A strâns o avere de peste 10 milioane de lire sterline de pe urma show-ului său, dar nu avea mașină, deși călătorea destul de mult. Regretatul actor britanic nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Din păcate, a murit singur, în fața televizorului.

Trupul neînsuflețit al celebrului comediant a fost descoperit la două zile după ce a suferit un infarct, la 26 aprilie 1992. Benny Hill a fost înmormântat în cimitirul Hollybrook, lângă Southampton, la câteva luni distanţă locul de veci fiind prădat de hoți.

Se presupunea că regretatul actor a fost îngropat cu numeroase bunuri de valoare, motiv pentru care autoritățile au decis ca reînhumarea să se facă sub o jumătate de tonă de ciment.

  coral