In luna ianuarie, anul trecut, Romeo Kulcsar, un tanar din Tasnad, dona o parte din ficat unei necunoscute, fara a-i cere nimic in schimb. Gestul tanarului a impresionat toata comunitatea din judetul Satu Mare, nu doar pentru ca si-a riscat propria sanatate pentru a oferi unei necunoscute o sansa la viata, ci si ca a facut acest gest dezinteresat si fara nici o pretentie financiara.

„Cand ii vorba sa salvezi o viata nu stai sa calculezi cat curaj ai…. Am dat declaratie la notar ca de buna voie si nefortat de nimeni fac gestul asta… Daca eu eram in locul ei si mie mi-ar fi placut sa ma ajute cineva!”, spunea Romeo, dupa iesirea din operatie.

Romeo Kulcsar a fost arestat pentru jaf

La un an si cateva luni dupa ce a donat o parte din ficatul sau, Romeo Kulcsar a fost arestat pentru jaf armat. Tanarul, impreuna cu alti complici, au jefuit un magazin de bijuterii din centrul Zalaului, apoi a incercat sa fuga din tara, prin PTF Urziceni, potrivit presasm.ro.

Trei tineri, cu varste cuprinse intre 22 si 26 de ani, din judetele Satu Mare si Constanta, sunt principalii suspecti in cazul jafului armat de la un magazin de bijuterii din centrul Zalaului. Cei trei infractori au fost prinsi in noaptea de 28 spre 29 martie, la punctul de la Urziceni, in timp ce voiau sa fuga din tara.

“Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale efectueaza cercetari intr-un dosar penal, privind infractiunea de talharie calificata, fapta comisa in dupa-amiaza zilei de 19 martie a.c , la o bijuterie, din municipiul Zalau. In urma activitatilor complexe desfasurate de politisti, au fost identificate persoanele banuite de comiterea faptei. Este vorba despre trei tineri, cu varste cuprinse intre 22 si 26 de ani, din judetele Satu Mare si Constanta. Cei in cauza au fost interceptati in noaptea de 28 spre 29 martie in punctul de trecere al frontierei Urziceni- Satu Mare, in momentul in care intentionau sa paraseasca teritoriul Romaniei”, au precizat politistii salajeni.

Jaful a avut loc pe 19 martie, in jurul orei 17:32. Doua persoane necunoscute, inarmate cu un pistol, au intrat intr-un magazin de bijuterii situat in zona centrala a municipiului Zalau. Unul dintre hoti ar fi imobilizat-o pe angajata magazinului, in timp ce al doilea a furat mai multe bijuterii, inclusiv inele si ceasuri. Totul a durat doar cateva minute, avand in vedere ca firma de paza a ajuns rapid la locul incidentului, scrie aceeasi sursa.

Cei trei suspecti urmeaza sa fie dusi in fata magistratilor cu propunerea de arestare preventiva fiind cercetati pentru talharie calificate.

Romeo Kulcsar a salvat viata unei necunoscute

Romeo Kulcsar este tanarul care i-a salvat viata unei necunoscute, Anett Marcus, donandu-i o parte din ficat, fara a avea vreo pretentie financiara. Cei doi s-au cunoscut prima data in 2017, dupa 20 de ani de vecinatate, Romeo fiind din Tasnad si Anett dintr-o localitate alaturata, Chereusa. Romeo si-a dorit sa o cunoasca pe Anett dupa ce a auzit ca tanara are nevoie de un transplant de ficat, in urma unei ciroze hepatice autoimune, oferindu-i din start sprijinul sau, mai exact aratandu-si dorinta sa ii doneze o bucata de ficat, fara ca macar sa stie daca sunt compatibili sau nu. coral