Pasionații de jocuri au primit o veste bună când a fost anunțată lansarea noii console Playstation 5. Cât costă consola PS5 și când va ajunge în România?

Playstation 5, cea mai așteptată consolă a anului 2020 a fost oficial lansată. Cât costă și când va ajunge în România?

Cei de la Sony au anunțat în cadrul unei conferințe detaliile importante cu privire la noua consolă Playstation 5 (PS5).

Cât costă consola PS5 și când va ajunge în România?

Noul Playstation 5 are două versiuni, una standard, pentru care pasionații de jocuri vor trebui să scoată din buzunar 500 de dolari, iar consola Digital Edition, fiindcă nu are unitate optică va costa cu 100 de dolari mai puțin.

În timp ce în alte țări precum Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Canasa sau SUA consola PlayStation 5 va fi lansată în 12 noiembrie, pasionații de jocuri din România vor trebuie să aștepte cu o săptămână în plus. Astfel, Playstation 5 (PS5) va putea fi achiziționată începând cu 19 noiembrie.

Chinezii însă vor mai avea de așteptat deoarece nu există o dată oficială de lansare a consolei  PlayStation 5 în China.

„Data de lansare pentru PS5 în China este în analiză și va fi anunțată la o dată ulterioară”, se arată pe blogul oficial PlayStation.

Cât va costa consola PS5 în România?

În Europa, însă, prețul pentru noua consolă PlayStation 5 va fi mai piperat. Ediția standard va costa 500 de euro, iar Digital Edition 400 de euro.

Diferența dintre cele două versiuni este că cea standard a consoley PlayStation 5 are unitate optică, în timp ce Digital Edition nu are acest feature. În afară de această diferență, dotările hardware sunt aceleași.

Jocurile de pe noua consolă PlayStation 5 vor putea fi jucate la calitatea 4K.

  coral