News Flash:

A fost scufundat crucişătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră

15 Aprilie 2022
377 Vizualizari | 0 Comentarii
A fost scufundat cruci torul Moscova

Crucişătorul „Moscova” s-a scufundat, în timp ce era remorcată. Aceasta este cea mai mare pierdere navală suferită de Rusia de la Al Doilea Război Mondial.

„În timpul remorcării crucişătorului Moscova către portul de destinaţie, nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea muniţiei la bord. În condiţiile unei mări agitate, nava s-a scufundat”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, preluat de Ria Novosti.

Autoritățile ucrainene au anunțat joi că au lovit crucișătorul Moscova cu rachete „Neptun”, provocându-i pagube grave. 

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a susținut că nava a fost evacuată în urma unui incendiu la bord care a provocat explozia muniției.

„Echipajul a fost evacuat către alte nave Flotei Mării Negre din zonă. Se fac aranjamente pentru a tracta crucișătorul. Cauza incendiului este în curs de cercetare”, au declarat oficialii ruşi.

Moscova” este exact nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni de pe Insula Şerpilor să se predea și care a primit în replică celebra înjurătură „Russian warship, go f... yourself”.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035434 (s)