News Flash:

A fost semnat contractul pentru extinderea rețelei de apă în localitățile Rugășești și Gârbău Dejului

13 Ianuarie 2023
433 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucrari

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de lucrări privind extinderea rețelei de apă potabilă în satele Rugășești și Gârbău Dejului, din comuna Cășeiu.

Valoarea investiției este de peste 6.000.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri ale Consiliului Județean Cluj.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm să investim în extinderea ariei de acoperire a serviciilor de utilități publice, în întreg județul. Am alocat, astfel, peste 1,2 milioane de euro pentru îmbunătățirea calității vieții și creșterea nivelului de trai al locuitorilor celor două sate clujene. În paralel, continuăm lucrările din fonduri europene pentru extinderea rețelei de apă în alte două sate din comuna Cășeiu, Sălătruc și Guga”.

Investiția din localitățile Rugășești și Gârbău Dejului prevede construirea de rețele de aducțiune și distribuție a apei în lungime totală de peste 12,3 km, cu două  stații de pompare, un rezervor de înmagazinare a apei de 100 mc și o stație de clorinare.

De asemenea, toate instalațiile montate vor beneficia de noua tehnologie SCADA, ce permite supraveghere automată, de la distanță, a parametrilor de funcționare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0917 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033704 (s)