Presa ucraineană a anunțat uciderea celui de-al șaptelea general al Moscovei de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina. Este vorba despre generalul-locotenent Iakov Reznațev care, la începutul războiului, ar fi declarat că invingerea Ucrainei este „o chestiune de ore”.

Iakov Reznațev se afla la comanda Armatei 49 Ruse care acționa în sudul Ucrainei.

Generalul Reznațev a fost omorât în zona aeroportului Ciornobaivka de lângă Herson, în urma unui atac al forțelor militare ale Kievului, a informat presa ucraineană, care l-a citat pe un consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

„Conform datelor preliminare, postul înaintat de comandă al armatei 49 ruse din sud a fost distrus”, a mai precizat Oleksii Arestovici, consilierul prezidențial ucrainean.

Într-o înregistrare audio, făcută publică zilele trecute și despre care ucrainenii susțin că reprezintă interceptarea unei conversații între militarii ruși în Ucraina, se face referire la generalul Reznațev. Un militar rus amintește faptul că respectivul general le-a spus, la începutul invaziei, că înfrângerea Ucrainei ar fi „o chestiune de ore”.

Ucrainenii susțin că au ucis până acum 7 din cei 20 de generali ruși trimiși în Ucraina. Fostul șef al CIA, David Petraeus, a declarat că acest lucru „este foarte, foarte neobișnuit” și reprezintă o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă și control al armatei ruse nu funcționează.

coral