Petre Roman a vorbit la TV, dupa ce a primit tragica veste! Fostul premier a declarat, ca moartea lui Bogdan Niculescu Duvaz este o pierdere considerabila. Fostul premier a spus ca Duvaz era un om inteligent, un bun arhitect de meserie si un om „subtil in analizele politice”.

„A facut parte din Guvernul care a fost investit de Parlament. Era ministrul Tineretului si Sportului. A fost un participant la Revolutie si a devenit aproape in mod natural un om politic cu clasa. Era un om inteligent, un om pregatit, arhitect bun de meserie. Un om subtil in analizele politice. In infruntarea care s-a declansat in FSN intre ceea ce se numeste aripa reformista si aripa conservatoare, el a urmat calea impreuna cu mine si cu grupul binecunoscut, calea care a condus la formarea PD. (…)

Am construit PD in conditiile acelea deosebit de complicate, in inclestarea care a avut loc in politica romaneasca, numai ca spre deosebire de ceea ce a urmat mai tarziu sau astazi, nu era o inclestare sterila, era o lupta pentru principii, pentru idei, pentru un proiect de Romania”, a afirmat Petre Roman, sambata, la Romania Tv.

Acesta a adaugat ca Bogdan Duvaz s-a reintors la PSD, insa a fost mereu parlamentar onest in politica romaneasca.

„Astazi aproape nimeni nu mai vorbeste despre un proiect de Romania. Noi numai despre asta vorbeam. E o pierdere considerabila, fiindca in fond s-a dus dintre noi destul de tanar. A ramas dupa ce PD a trecut pe partea de dreapta, brusc. El s-a dus in PSD, fiindca acolo credeam ca ii e mai usor si mai bine sa reprezinte principiile lui. A fost un parlamentar PSD onest in politica romaneasca”, a conchis Roman.

coral