„Cea mai bătrână femeie din România este din Gherla. Acum o avem în îngrijirea noastră. Am reușit să depășim această perioadă grea, când boala a luat multe vieți și a afectat în special oamenii în vârstă. Este bine. În 21 iunie sperăm să-i sărbătorim ziua de naștere la cea de-a 108-a aniversare. Nu a fost căsătorită niciodată și nu are copii. Să fie oare acesta secretul longevității?”, transmiteau, în urmă cu câteva zile, reprezentanții Căminului de Bătrâni „Zâna Bună” din Gherla.

La mai puțin de o săptămână de când Maria Ana Morariu, alintată Tanti Mitzi, era prezentată drept cea mai vârstnică femeie din țară, bătrâna care urma să împlinească 108 ani în data de 21 iunie a trecut la cele veșnice, sâmbătă, la 107 ani și 10 luni.

Tatăl ei a fost primarul Gherlei. L-a cunoscut pe marele poet George Coșbuc!

Tatăl ei, Teodor Morariu, a fost protopop onorar-asesor consistorial, numit de Iuliu Hossu, episcop al Gherlei, în Comisia de Administrare a Mănăstirii Nicula, în anul 1924. Între anii 1936-1938, a fost primarul orașului Gherla. În timpul mandatului său a fost inaugurat bustul lui Petru Maior din fața liceului care îi poartă numele.

În 1948, i-a fost naționalizată averea, apoi a dus o viață grea în anii comunismului, potrivit gherlainfo.ro. Maria Ana Morariu l-a cunoscut și pe marele poet român George Coșbuc, care îl vizita la Gherla pe tatăl ei și pe generalul Traian Moşoiu!

Tanti Mitzi avea o familie longevivă. Bunicii ei au trăit peste 100 de ani!

În mod fascinant, și bunicii femeii au fost longevivi, doi dintre ai au trăit până la 105, respectiv 106 ani. La rândul ei, Tanti Mitzi s-a bucurat de viață cu bune, cu rele, în pofida faptului că nu a fost căsătorită niciodată.

Înmormântarea ei va avea loc luni, în cadru restrâns, la cimitirul de lângă penitenciarul Gherla.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

coral