Corina Untila, unul dintre eroii Revolutiei din 1989 de la Timisoara, a murit la varsta de 48 de ani, informeaza Adevarul. Aceasta a fost inmormantata marti, 19 noiembrie.

Corina Untila era presedintele Asociatiei „17 decembrie a Ranitilor si Familiilor Indoliate din Revolutia din 1989”, care a fost infiintata la initiativa ei in februarie 1990, din dorinta de a afla adevarul despre Revolutia din 1989 si de-ai proteja pe raniti si pe famiile eroilor.

Aceasta a incetat din viata in data de 17 noeimbrie, cu o luna inainte de ziua in care in Timisoara vor fi comemorate victimele Revolutiei din 1989.

La Revolutie din 1989, Corina Untila avea 18 ani. S-a alaturat celor care iesisera in strada pentru a lupta contra regimului comunist, la Timisoara.

A fost impuscata in spate si ranita grav in data de 17 de 17 decembrie 1989, la Podul Decebal din Timisoara.

„Dupa ce am fost impuscata, in 1990 am plecat la Paris. Aveam posibilitatea sa ma stabilesc acolo, sa-mi continui acolo studiile. Dar nu am putut, nu mai pot sa plec din acest oras. Cred ca noi toti cei care am supravietuit evenimentelor din Decembrie 1989 avem o datorie morala fata de cei care au murit si trebuie sa avem in vedere tot timpul acest lucru pentru ca sacrificiul lor sa nu fie in zadar…

In propria mea tara am fost impuscata de armata propriei mele tari. Dupa atatia ani de la Revolutie, nu am auzit niciodata ca armata sa-si fi cerut scuze fata de noi, ranitii si familiile Eroilor-Martir. Am castigat libertate, o noua identitate ca popor, demnitate si patriotism. Vad toate acestea la noua generatie, generatia “Facebook” si ma bucura faptul ca ei duc mai departe idealurile Revolutiei Romane din Decembrie 1989”, povestea Corina Untila in urma cu cinci ani, potrivit Adevarul.

coral