A decedat Georgeta Snegur, soția primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Deputați din prima legislatură a țării au transmis condoleanțe familiei Snegur.

Georgeta Snegur va fi petrecută pe ultimul drum în ziua de 24 decembrie, începând cu ora 17.30, la Biserica de la Cimitirul Central din strada Armenească. Pe 25 decembrie, tot aici, începând cu orele 10:00, va foi oficiată liturghia, urmând ulterior înmormântarea.

 „La ceas de grea încercare, deputații din Parlamentul Independenței sunt alături de Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova, Președinte de Onoare al Asociației Obștești „Parlamentul-90”, și exprimă sincere și profunde condoleanțe în legătură cu decesul soției sale Georgeta Snegur. Soție grijulie și fidelă, mamă a doi copii de excepție, doamna Georgeta Snegur a muncit toată viața în sfera ocrotirii sănătății, fiind de gardă și de prim ajutor la sănătatea a sute și mii de oameni simpli. Din păcate, o boală nemiloasă a răpit-o chiar pe Domnia sa de lângă cei apropiați”, se transmite într-un comunicat.

Mircea Snegur și Georgeta Snegur au doi copii, un fiu și o fiică. Fiica, Natalia Gherman, este fosta ministră a Afacerilor Exerne și Integrării Europene și viceprim-ministră al Republicii Moldova.

Mircea Snegur a fost primul președinte al Republicii Moldova, în perioada 1990–1997.

coral