Fondatorul revistei Hustler, Larry Flint, a murit la vârsta de 78 de ani, decesul fiind confirmat fratele său Jimmy Flynt pentru Washington Post, relatează BBC.

Cariera lui Flint a durat mai mult de cinci decenii, lansarea revistei Hustler în 1974 propulsându-l spre faimă. Acest lucru a atras şi controverse, a făcut obiectul unor procese repetate şi a făcut din Flynt subiectul unei tentative de asasinat. Flint a fost împuşcat în 1978 în faţa unui tribunal în Georgia, în timpul unui proces pentru obscenitate. Atentatul l-a adus pe Flynt în scaunul cu rotile, placat cu aur şi căptuşit cu catifea.

Atentatorul nu a fost pus sub acuzare, dar a fost executat ani mai târziu, în 2013, în legătură cu o serie de crime fără legătură cu cazul lui Flynt, care sa opus executării sale. În anii 1970, popularitatea revistei Hustler a crescut, astfel încât a ajuns la o circulaţie de două milioane de exemplare până la sfârşitul deceniului. Luptele sale legale au fost descrise în filmul din 1996 „The People vs Larry Flynt”, în care a fost interpretat de Woody Harrelson.