Cantareata Marie Fredriksson, membra a trupei Roxette, a murit la varsta de 61 de ani, dupa ce s-a luptat timp de 17 ani cu cancerul.  

A murit Marie Fredriksson, solista trupei Roxette

Anuntul trist a fost facut public chiar de familia artistei.

„Cu o mare tristete va anuntam ca una dintre cele mai mari si mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit in dimineata zilei de 9 decembrie.” a scris familia artistei pe pagina oficiala de Facebook a fan clubului formatiei Roxette.

In 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticata cu tumoare cerebrala si a urmat un tratament agresiv. In 2009, artista si-a revenit si a reusit sa se intoarca pe scena, timp in care formatia Roxette a creat mai multe albume si a participat la concerte.

Artista s-a conscrat in istoria muzicala datorita hiturilor „Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" si "Joyride", care au ajuns pe primul loc in clasamentele muzicale din Statele Unite ale Americii.

In 2016, starea ei de sanatate s-a inrautatit si medicii au sfatuit-o sa se retraga definitiv. La vremea aceea, artista anunta in timpului unui concert ca zilele ei de turneu s-au incheiat. Marie mai avea programate si alte concerte, dar le-a spus fanilor ca a fost sfatuita sa se retraga de pe piata muzicala.

„Au fost 30 de ani uimitori! Nu simt decat fericire si incantare cand privesc in urma la turneele mondiale Roxette… Sunt in special mandra si recunoscatoare pentru revenirea din 2009, dupa ce am fost diagnosticata, si pentru faptul ca am mai putut merge in cateva turnee in intreaga lume", a scris Marie intr-o postare pe o retea de socializare. Din pacate, zilele mele de turneu s-au terminat si vreau sa profit de ocazie pentru a le multumi fanilor minunati care ne-au urmarit de-a lungul acestei calatorii frumoase", spunea in 2016 Marie Fredriksson.

coral