Singura girafă din România, aflată la Grădina Zoologică de la Târgu Mureș, a decedat. Anunțul a fost făcut de conducerea de la Zoo, care a găsit femela căzută în dimineața zilei de 10 februarie.

Directorul Horațiu Gorea a declarat că, potrivit autopsiei, girafa Gina s-a înecat cu conținutul gastric regurgitat, la fel cum li se poate întâmpla și oamenilor. Însă raportul autopsiei a constatat și că la genunchii stâng și drept animalul avea țesuturi subcutanate hemoragice,. Totuşi, cauza morții este „regurgitare conținut gastric care a ajuns în căile respiratorii și pulmon”, astfel că girafa a făcut „pneumonie ab ingestis”.

Girafa Gina era unul dintre „locatarii” cei mai importanți ai Zoo Târgu Mureș. Avea 10 ani, însă o girafă poate trăi în jur de 20-25 de ani. Gina a ajuns în România în 2015 de la Grădina zoologică din Roma.

Fiind singurul exemplar al speciei în țara noastră, responsabilii de la Târgu Mureș speră să reușească să aducă o altă girafă, având disponibil spațiul special amenajat pentru acest mamifer.

"Tragedia este destul de mare, era singurul animal din această specie din ţara noastră. Acum trebuie să facem toate demersurile şi să ne preocupăm să completăm colecţia cu această specie mult îndrăgită de noi şi de vizitatori. Nu poţi să găseşti un vinovat pentru acest deces, animalul a fost îngrijit foarte bine’, a declarat presei, joi, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea.

coral