News Flash:

A murit una dintre farmacistele acuzate de trafic de droguri. Procesul continua cu ceilalți inculpați

18 Februarie 2020
4208 Vizualizari | 0 Comentarii
CA Cluj

Mișcov Nadia, una dintre farmacistele din Timiș trimise în judecată de către BCCO Cluj, a decedat în cursul apelului declarat de cătrea aceasta împotriva sentinței Tribunalului Cluj, care o condamna în primă instanță. Curtea de Apel Cluj, ca instanță de control judiciar, va dispune încetarea procesului penal în ceea ce o privește pe aceasta și va continua judecată în ceea ce îi priveștepe ceilalți inculpați apelanți.

Pe fond, inculpata Mișcov Nadia fusese condamnată la o pedeapsă totală de 4 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, precum și interzicerea exercitării profesiei de farmacist pe o perioadă de 5 ani.

"Condamnă pe Mişcov Nadia, fiica lui Dragomir şi Radmila, născută în data de 03.10.1980, în mun. Timişoara, jud. Timiş, domiciliată în mun. Timişoara, str. Memorandului, nr. 15, jud. Timiş, posesoare a CI, seria TZ, nr. 170907, CNP *********0047, fără antecedente penale, pentru comiterea infracţiunilor de: - trafic de droguri de risc şi de mare risc, p.p.de art.2 al.1 şi al.2 Legea nr.143/2000 rap.la art.35 al.1 C.penal, cu art.396 al.10 C.pr.pen., la pedeapsa de: - 4 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 5 ani a drepturilor prev.de art.66 al.1 lit.a şi b C.penal. - efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, p.p de art.16 al.1 din Legea nr.194/2011 cu art.35 al.1 C.penal şi art.396 al.10 C.pr.pen., la pedeapsa de: - 1 an şi 10 luni închisoare. - trafic internaţional de droguri, p.p.de art.3 al.1 şi al.2 Legea nr.143/2000 rap.la art.35 al.1 C.penal, cu art.396 al.10 C.pr.pen., la pedeapsa de: - 4 ani şi 8 luni închisoare şi interzicerea pe o durată de 5 ani a drepturilor prev.de art.66 al.1 lit.a şi b C.penal. - infracţiunea p.p de art.22 al.1 din OUG nr.121/2006 cu art.35 al.1 C.penal şi art.396 al.10 C.pr.pen., la pedeapsa de: - 8 luni închisoare. - infracţiunea p.p de art.22 al.2 din OUG nr.121/2006 cu art.35 al.1 C.penal şi art.396 al.10 C.pr.pen., la pedeapsa de: - 8 luni închisoare. În temeiul art.38 al.1 C.penal, constată că aceste infracţiuni au fost comise în condiţiile concursului de infracţiuni şi în baza art.39 lit.b C.penal, dispune contopirea lor, astfel că această inculpată va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 4 ani 8 luni închisoare şi interzicerea pe o durată de 5 ani a drepturilor prev.de art.66 al.1 lit.a şi b C.penal, la care se adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse ( 2 ani 4 luni închisoare), rezultând pedeapsa finală de: - 7 ani închisoare şi interzicerea pe o durată de 5 ani a drepturilor prev.de art.66 al.1 lit.a şi b C.penal. În baza art. 65 al.1 rap.la art.66 alin.1 lit. a, b, g C. pen., interzice inculpatei exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a exercita profesia de farmacist.", se arăta în sentința instanței de fond. 

Ancheta în cazul celor două farmaciste a plecat de la un anunț găsit pe un site de mică publicitate, unde erau puse la vânzare medicamente interzise. Cel care a pus anunțul este un clujean, Kosa Laszlo, care a fost arestat în luna septembrie pentru trafic de droguri. Acasă la Kosa, procurorii au găsit medicamente interzise, sume mari de bani, dar și două numere de telefon, al unei anume „Nadia”, și un număr de cont bancar.

Procurorii au dezvoltat ancheta și așa au ajuns la cele două farmaciste din Variaș, județul Timiș. „Mai mult, în doar două luni, Kosa a alimentat contul bancar al numitei Nadia Mișcov cu suma de 50.000 de lei, valoarea medicamentelor expediate prin poștă, de către cele două farmaciste”, susțin anchetatorii.

La percheziții au fost găsite 11.000 de pastile, ambalate în 1.100 de blistere. Toate medicamentele erau pe lista interzisă. Judecătorii clujeni au dispus arestarea pentru 30 de zile a farmaciste Nadia Mișcov, în timp ce pe numele mamei acesteia, Radmila, a fost emis un mandat de arestare la domiciliu.

Procurorii au dezvoltat ancheta și așa au ajuns la cele două farmaciste din Variaș, județul Timiș. „Mai mult, în doar două luni, Kosa a alimentat contul bancar al numitei Nadia Mișcov cu suma de 50.000 de lei, valoarea medicamentelor expediate prin poștă, de către cele două farmaciste”, susțin anchetatorii. Potrivit evz.ro, pentru că farmacia Iustine Farm din Variaș, patronată de Radmila Mișcov, nu mai avea profit, fiica patroanei s-a gândit să pună pe picioare afacerea cu medicamentele interzise, lucru acceptat și de mama sa, potrivit procurorilor. Așa se face că Radmila Mișcov a început să facă comenzi foarte mari de medicamente interzise, mai ales ținând cont că localitatea Variaș are doar 5.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că fiecare suferea de câte o boală psihică. În realitate, toate aceste medicamente erau expediate unor persoane dependente de droguri, la prețuri duble decât cele de achiziție. „Mișcov Nadia aproape dubla preţul şi le vindea, medicamentele fiind trimise fie prin diverse firme de curierat, fie prin Poșta Română, fie date în mod direct consumatorilor care locuiesc în Timişoara, de către inculpată, fie de către concubinul acesteia, care are calitatea de suspect în prezentul dosar”, susțin procurorii DIICOT.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

miscov nadia farmaciste decedata bcco cluj droguri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 22 queries | Mysql time :0.046184 (s)