Consiliul Judeţean Cluj a început aşternerea stratului de balast stabilizat pe drumul județean 109S (DJ 109A) – Deușu – Sânmărtin – Giula. Lucrările de întreținere vizează un tronson în lungime de 10 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 10+000, şi se vor finaliza cu aşternerea de covor asfaltic.

După ce, în prealabil, au fost executate lucrări de profilare a căii de rulare cu un autogreder și de reprofilare a drumului cu adaos de piatră spartă cu cilindrare, în această fază s-a trecut la așternerea stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

De asemenea, vor mai fi executate lucrări de plombări cu îmbrăcăminți asfaltice cu cilindrare, curățarea de șanțuri și rigole, precum şi tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, etc.

Deşi traficul rutier pe acest drum judeţean este relativ scăzut, este important să se asigure cetăţenilor din zonă condiţii pentru o circulaţie normală, în siguranţă, deoarece acest drum face legătura între drumul judeţean DJ 109, pe direcţia Borşa, şi drumul judeţean DJ 109A, spre Chinteni, prin localitatea Deuşu.

coral