Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de asfaltare pe sectorul de drum cuprins între joncțiunea cu drumul comunal DC 91 Săliște și lacul Micești, situat pe drumul județean 103Z.

Lucrările de întreținere vizează un tronson în lungime de aproape trei kilometri, cuprins între km 4+000 și km 6+600. Acestea se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic pe toată lungimea sectorului, ultimul rămas neasfaltat pe acest drum județean.

După finalizarea lucrărilor, drumul județean 103Z (DJ 107R) Sălicea – (DC 91) Săliște – lac Micești – Tureni, în lungime totală de 18,975 kilometri, preluat în administrare de Consiliul Județean Cluj în anul 2020, va fi asfaltat integral.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În următoarele zile, cel târziu în cursul săptămânii viitoare, vom consemna asfaltarea în totalitate a acestui drum județean ce străbate o zonă cu numeroase obiective de agrement și care asigură accesul la drumul național DN 1, pe direcția Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda, precum și la drumul județean 107R, în localitatea Sălicea“.

Anterior, au fost executate operațiuni constând în eliminarea gropilor prin acoperire cu piatră spartă, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, realizarea de șanțuri în vederea asigurării scurgerii apelor, curățarea șanțurilor deja existente și așternerea stratului de balast stabilizat.

 

coral