Din ciclul trucurilor geniale pe care le descoperim datorită bicarbonatului de sodiu, de data aceasta gospodinele și gospodarii și-au dezvăluit cel mai mare secret. Ce se întâmplă dacă pui un pahar de bicarbonat de sodiu în frigider și-l lași toată noaptea. Vei fi uimit de ce vei descoperi a doua zi. 

A pus un păhărel cu bicarbonat de sodiu în frigider și l-a lăsat peste noapte

Bicarbonatul de sodiu este, cu siguranță, cel mai eficient și popular ingredient care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Pentru că se apropie sărbătorile pascale, românii au început curățenia de Paște. Binențeles că acest proces durează destul de mult, dar cu ingredientele potrivite poți scuti mult timp și să te bucuri și de alte activități plăcute.

De exemplu, știai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curăța frigiderul și cuptorul în doar câteva minute? Tot ce ai de făcut este să pui un păhărel cu bicarbonat de sodiu în frigider și să-l lași acolo, peste noapte. Rezultatul va fi unul extraordinar. Bicarbonatul te va scăpa de mirosul neplăcut din frigider. De asemenea, dacă nu ai bicarbonat de sodiu la îndemână, câteva cojițe de portocală vor face aceeași treabă pentru tine și ne ve putea mulțumi mai târziu.

Un alt truc ingenios este să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a curăța suprafețele din baie. Amestecă vreo două lingurițe de bicarbonat cu oteț și pulverizează pe cadă, chiuvetă și alte suprafețe unde s-a depus calcar. Rezultatul va fi incredibil.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient universal util. Poate fi folosit în preparate, în industria cosmetică și pentru a curăța cele mai dificile și pătate suprafețe din casă, inclusiv cele textile.

Cum speli baia folosind bicarbonat de sodiu

  • Curăță faianța cu un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet.
  • Poți stăla cu același amestec geamurile, oglinda și cada.
  • Pune o cantitate consistentă de oțet în vasul toaletei sau bazin. Acesta va ajuta la eliminarea pietrei și va îndepărta toate mirosurile urâte.
  • Folosește ceai negru pentru a curăța oglinzile și geamurile. El va ”topi” petele de apă rămase pe sticlă.
  • Înfășoară dușul într-o pungă cu oțet și lasă-l peste noapte. Cu siguranță, a doua zi va fi ca nou.
  • Elimină piatra și mizeria pulverizând pe faianță și vase cola
  • Îmfășoară robinetele într-o cârpă îmbibată în oțet. Lasă-le astfel preț de câteva ore și clătește.
  • Freacă gresia cu un burete îmbibat în sucul de la o lămâie, 2000 ml de apă oxigenată și 3 linguri de bicarbonat de sodiu.
coral