Polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj au demarat o acțiune de amploare vineri dimineața. Potrivit informațiilor furnizate în declarația de presă de la Ministerul Apărării Interne, acțiunea s-a perecut simultat în toate județele din țară și a avut ca scop verificarea condițiilor de păstrare a armelor de către cei care dețin permise de utilizare. La nivelul județului Cluj au fost identificate două persoane care nu au respectat legislația în vigoare, fiind sancționate cu amendă și suspendarea permisului de port armă. 

Informația a fost confirmată de către Beatrice MILONEAN, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. 

„Actiunea a fost ieri, în intervalul 06.00-14.00,  la nivelul întregului judet. Au fost verificati deținătorii de arme, fiind aplicate 2 sanctiuni contravenționale si suspendat dreptul la port si folosite arma, conform legii 295/2004, pentru nepastrarea corespunzatoare a armei”, a precizat Beatrice Milonean pentru Ziar de Cluj. 

 

coral