Un accident grav a avut loc la KM 17 din Jucu, județul Cluj joi seara, între un TIR și o mașină. O femeie, pasageră în mașină, a murit în urma impactului

„Din verificările preliminare rezultă faptul că autoturismului care se deplasa în direcția municipiului Cluj-Napoca a intrat în coliziune cu ansamblul de vehicule aflat în staționare, partial pe acostament, în urma unei manevre de a evita un autoturism care îl preceda și care ar fi frânat. Evenimentul rutier s-a soldat cu decesul unei femei în vârstă de 50 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, pasageră în autoturism”, a transmis IPJ Cluj.

„Intervenție complexă pentru descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență ca urmare a unui accident rutier. Două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și un elicopter SMURD au fost dislocate pentru a gestiona o situație de urgență rezultată în urma unui grav accident rutier produs în localitatea Jucu de Mijloc.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 19.50, iar în momentul sosirii la fața locului au găsit un autocamion și un autoturism avariate. De asemenea, o femeie, în vârstă de cca 50 de ani, se afla încarcerată în autoturism și era în stop cardio-respirator.
Echipajul SMURD a început manevrele de resuscitare înăuntrul autoturismului, sprijinit de către pompieri prin a asigurarea măsurilor de siguranță. Ulterior femeia a fost extrasă în exterior și s-au continuat manevrele avansate de resuscitare împreună cu echipajul elicopterului SMURD. Cu toate acestea, după mai bine de o oră de eforturi susținute ale salvatorilor, manevrele nu au readus semnale vitale femeii.
Un tânăr de cca 20 de ani a fost consultat de către echipajul SMURD la fața locului și a fost transportat la spital pentru investigații de specialitate, acesta, la evaluarea primară, prezenta agitație psihomotorie”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

 

 

coral