Era clienta fidela a fast food-urilor, insa a renuntat la alimentele la care nu credea ca va renunta vreodata. A dus o lupta constanta cu kilogramele in plus, dar acum merita sa fie o lectie pentru toti impatimitii de alimente nesanatoase.

“Am fost grasa intreaga mea viata, dar sincer, nu mi-am dat seama cat de rau arat pana cand nu am pierdut din greutate. Cel mai mult am cantarit 485 de kilograme si mancam cel putin 6.000 de calorii pe zi.

Gatitul acasa era ceva neobisnuit pentru mine, iar de legume nici nu mai pomenesc… Mancam de mai multe ori pe zi, iar majoritatea meselor erau alcatuite din alimente de tip fast-food.

Da, 6.000 de calorii pe zi suna foarte mult, dar nu cred ca exagerez: sandwich-urile rapide la micul-dejun, urmate de tacos la masa de pranz (si multa apa minerala). La cina puteam sa mananc cu usurinta o pizza, impreuna cu paine, biscuiti si multa apa minerala.

La 1 ianuarie 2016, sotul meu si cu mine am facut rezolutii pentru a schimba stilul nostru de viata nesanatoasa

Pentru a ma ajuta sa-mi ating scopul, cel mai bun prieten al meu a provocat 30 de zile de gatit pentru mine (fara sa mananc mancarea), excluzand alcoolul si apa minerala

– exact opusul a ceea ce faceam inainte. M-am gandit ca am nevoie de tot ajutorul pe care il puteam obtine, asa ca am acceptat.

Pana la sfarsitul acelei luni, am realizat fiecare gol pe care mi-l umpluse. M-a invatat sa gatesc, invatam sa numaram calorii cu MyFitnessPal, mergeam la sala si faceam progrese folosind o bicicleta eliptica. In timp ce pierdeam vizibil cateva kilograme,

cel mai important progres a fost ca am devenit dependenta de noua mea rutina, una sanatoasa. Contul de Instagram a inceput ca un jurnal personal. Consider ca impreuna cu prietenii si urmaritorii mei am creat o comunitate pentru oameni care, ca si mine, s-au saturat de existenta si nu de viata. Nu vreau ca asta sa se schimbe.

Pe masura ce imi continuam noua rutina sanatoasa, gusturile mele alimentare au inceput sa se schimbe.
Alimentul banal care afecteaza zi de zi silueta: „Descoperiti ce gust are mancarea fara el”

In ceea ce priveste dieta mea curenta, nu ma limitez, pentru ca asta ma va face sa vreau mai multa mancare. Tocmai am inceput sa mananc alimentele pe care le-am iubit dintotdeauna si sa le fac mai sanatoase. M-am concentrat pe urmarirea caloriilor pentru a ma asigura ca mananc mai multe proteine, o multime de legume si mai putini carbohidrati.

Iata ce mananc intr-o zi obisnuita:

• Mic dejun: trei oua fierte fierte si doua bucati de sunca de curcan;
• Pranz: somon cu sparanghel prajit si salata;
• Cina: un sandvis de pui la gratar, cu salata si un cartof dulce;
• Gustare: migdale si baton proteic;
Mentinerea tuturor acestor lucruri nu a fost usoara. Trebuia sa incep sa spun “nu”.

Nu ma inteleg: Cand m-am dus la sala de gimnastica, oamenii se uitau la mine – asa ca m-am asigurat ca sunt cel mai gras om din incapere. Eram responsabila de schimbarea vietii mele. Eram acolo pentru mine, nu pentru ei.

Cand am inceput, bicicleta eliptica a fost cel mai bun prieten al meu – mi-a permis sa manipulez intensitatea antrenamentului meu..Nu pot spune daca am atins sau nu obiectivul meu – sunt inca in cautarea mea. Si nu a fost usor: de multe ori a trebuit sa-mi rearanjez programul pentru a evita ajustarea scopului meu de pierdere in greutate.

De exemplu, imi lasam telefonul intr-o alta camera, ceea ce ma forta sa ma ridic sa opresc alarma de dimineata. A trebuit sa am un plan de joc pentru a-mi salva propria viata.

  coral