In 1939, un apartament din Paris a fost abandonat. Dupa 70 de ani, un agent de licitatii a descuiat usa si a descoperit ceva teribil!

Madame de Florian, o tanara de doar 23 de ani, a fost fortata sa paraseasca apartamentul pe care-l ocupa in Paris. Se intampla in anul 1939. Era inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si, cel mai probabil, tanara aflase ca soldatii germani se apropiau de Paris. Speriata de ce avea sa urmeze, a incuiat apartamentul cu cheia si a plecat… De atunci, nu s-a mai auzit nimic de ea…

Din nefericire, Madame de Florian nu s-a mai intors niciodata acolo. Cu toate acestea, a platit chiria in fiecare an, pana cand a murit, in 2010. Avea 91 de ani.

Abia dupa decesul sau rudele au aflat de existenta apartamentului si l-au angajat pe Olivier Choppin-Janvry, un agent de licitatii renumit, pentru a evalua eventualele bunuri care s-ar fi aflat in apartamentul abandonat.

Cand a deschis usa, insa, Olivier a ramas fara cuvinte! Apartamentul parea inghetat in vremea dinaintea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Camera de zi era ticsita cu vesela din cel mai fin portelan. Tablourile erau scoase de pe pereti si asezate pe jos sau pe mobila, ca si cum ar fi urmat sa fie impachetate si duse undeva. Totul parea facut in graba…

In alta camera a gasit o toaleta din lemn masiv pe care, ingropate sub un strat gros de praf, erau insirate parfumuri, perii si truse de machiaj.

Intr-un colt zaceau abandonate doua jucarii, Micky Mouse si Porky Pig.

Poate cea mai interesanta descoperire a fost un tablou in care aparea o femeie superba, imbracata intr-o rochie roz. Dupa lungi cercetari, s-a aflat ca femeia din tablou era Marthe de Florian, bunica tinerei. Ulterior, au stabilit ca portretul apartinea artistului Giovanni Boldini, un pictor italian.

Marthe de Florian fusese o cunoscuta actrita a vremii, recunoscuta pentru viata luxoasa pe care o ducea.

Dupa ce a descoperit mai multe scrisori de dragoste, unele apartinand unor ministri din vremea aceea, Olivier a ajuns la concluzia ca Marthe si Giovanni erau amanti. Tabloul fusese pictat in 1888, cand Marthe avea 24 de ani.

In 2010, portretul a fost scos la licitatie si s-a vandut pentru suma de 3,4 milioane de dolari. S-a dovedit a fi cea mai valoroasa panza a lui Giovanni. coral