News Flash:

"Acest idiot a intrat în război cu toată lumea. Nu putem câștiga". Revolta veteranilor militari ai lui Putin

5 Octombrie 2022
521 Vizualizari | 0 Comentarii
Veteranii din armata lui Putin se revolta

Veteranii militari ruși critică public atacul Rusiei asupra Ucrainei și mobilizarea de către Kremlin a rezerviștilor. Susțin public că oamenii sunt păcăliți de propagandă și sunt convinși că războiul nu poate fi câștigat. "Putin a distrus resursele militare ale țării cu propriile mâini. Acum, acest idiot a intrat în război cu întreaga lume", a spus unul dintre el pentru The Moscow Times.

După ce s-a retras din Forțele Aeriene Ruse cu gradul de locotenent-colonel, Vitali Votanovski s-a implicat în activismul politic în orașul Krasnodar, din sudul Rusiei. Acum, el este un oponent puternic față de invazia din Ucraina, context în care a fost reținut de mai multe ori pentru că a fotografiat morminte ale soldaților morți. "Putin a distrus resursele militare ale țării cu propriile mâini.

Acum, acest idiot a intrat în război cu întreaga lume. El a creat circumstanțe în care nu putem câștiga", a declarat Votanovski pentru The Moscow Times. "Majoritatea oamenilor sunt păcăliți de propagandă" Unul dintre puținii veterani militari care au criticat public atacul Rusiei asupra Ucrainei și mobilizarea de către Kremlin a rezerviștilor, Votanovski a fost criticat pentru părerile sale contra războiului. Nu a fost însă singurul.

"Noi [veteranii] vorbim între noi despre ceea ce se întâmplă", a spus Nikolai Prokudin, un veteran de 61 de ani care a participat la invazia Afganistanului și care acum se opune războiului din Ucraina. "Există oameni cu opinii la fel cu ale mele, alții sunt mai puțin radicali... Dar majoritatea oamenilor sunt păcăliți de propagandă", a spus el pentru The Moscow Times. Prokudin a fost coautor al unei petiții de anul trecut împotriva "escaladării războiului" în Ucraina, împreună cu colegul său, veteran și el, Serghei Guliaev, care a fost ofițer de informații în Afganistan.

Ulterior, mulți veterani nu au mai semnat petiția, dar Guliaev a semnat-o. "Nu știu dacă voi fi mobilizat", a spus el pentru The Moscow Times. "Dar cu siguranță nu voi merge să lupt împotriva Ucrainei. Mai bine să fii închis", a adăugat el. Guliev a explicat și de ce este atât de virulent contra războiului din Ucraina.

El a povestit că fiul unui soldat care i-a salvat viața în Afganistan, a murit în 2014 în timp ce apăra aeroportul din Donețk, într-o luptă cu separatiștii susținuți de Rusia. El a adăugat că a aflat despre pierderea prietenului său doi ani mai târziu, la o reuniune a veteranilor de război, care a avut loc în Belarus. "Era clar că au existat o mulțime de resentimente față de ceea ce a făcut Rusia cu Crimeea și Donbasul...

Mi-am dat seama că stăm împreună, dar țara mea i-a ucis fiul", a spus el despre întâlnirea cu prietenul său. Mai mulți veterani au fost amendați în baza legilor de cenzură față de opinii contrare războiului, adoptate în martie în scopul de a-i aduce la tăcere pe opozanții lui Putin. În luna mai, un tribunal din regiunea Vologda din nordul Rusiei l-a condamnat pe căpitanul veteran Nikolai Smyshlyaev, în vârstă de 64 de ani, pentru "discreditarea armatei ruse", după ce acesta postase imagini împotriva războiului pe o platformă socială.Ulterior, Smyshlyaev a fost obligat să plătească o amendă de 30.000 de ruble (496 de dolari).

Oprit de poliție pentru că filma morminte militare în sudul Rusiei Și veteranul Andrei Prikazchikov a fost acuzat în iunie de o infracțiune similară de către un tribunal din orașul central rus Orenburg. Fostul ofițer al Forțelor Aeriene Votanovsky a fost reținut de mai multe ori de la începutul invaziei. La începutul acestei luni a fost oprit de poliție în timp ce filma noi morminte militare în orașul Tikhoretsk, din sudul Rusiei.

"Experiența mea în politica de opoziție îmi spune că totul în țara noastră se bazează pe minciuni", a spus el. Foștii militari intervievați de The Moscow Times au invocat diferite motive pentru care se opun războiului: în timp ce unii îl numesc un atac "nedrept" asupra unui vecin mai mic, alții s-au îngrijorat că ar provoca probleme mari Rusiei.

"Nici Putin, nici Șoigu nu au servit o singură zi în armată" "Luând în considerare ce se întâmplă în Ucraina în acest moment și modul în care încearcă să ocupe teritoriile… folosind banii noștri, ai poporului rus… [este clar că] vom plăti pentru ideile lor nebunești", a declarat Igor Knyazkov, un veteran al războiului Rusiei în Cecenia și fost polițist.

Toți foștii militari susțin că succesul pe câmpul de luptă din Ucraina este puțin probabil. "Nici Putin și nici [ministrul Apărării Serghei] Șoigu nu au servit o singură zi în armată, așa că au o mică idee despre starea și capacitățile forțelor noastre armate și ale forțelor armate ale Ucrainei", a spus Gulieev. "Războiul modern este, în primul rând, războiul tehnologiei, al cunoștințelor și al abilităților. Nu este posibil să predați unui recrutat abilități de înaltă tehnologie într-un an", a spus Vitali Votanovski.


 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 22 queries | Mysql time :0.043176 (s)