Adrian Dohotarul, activistul clujean a răspuns la mesajul primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a spus că șoferii care se plâng de trafic sau că întârzie la serviciu trebuie să lase lenea „care nu ține loc de scuze”.

Activistul clujean a spus că infrastructura este problema traficului, nicidecum oameii care circula cu mașina în loc de autobuz, el oferind drept exemplu autobuzul din Florești spre Cluj-Napoca, mijloc de transport care nu ajunge până în cartierul Mărăști.

„Îți dai seama că clujenii sunt leneși în trafic nu doar pentru ca nu se trezesc mai devreme, dar şi pentru că tot staționează în trafic, în loc să circule. Se vede cu ochiul liber, stau în mașini, se mișcă precum melcul.

Eu sunt sigur că ar veni din Florești la Cluj cu autobuzul, dar e din Floreşti până în Mărăști autobuz? Exista pistă de biciclete la Someș la nivel metropolitan? Dacă nu există, atunci de ce nu prioritizezi şi anunţi doar concurs de proiecte în 2024, cu finalizare probabilă în 2028?

Sunt coridoare pietonale între cartiere pe Canalul Morii sau între Mănăștur şi centru via campusuri și în multe alte locații ca să renunţi la maşină? Ai discutat cu cei care le propun ca să vezi cum se poate face mai rapid infrastructură alternativă la trafic auto?

 

Nu sunt fan al centurii, dacă distruge zeci de hectare din Făget, zona de lânga Hoia, Parcul Colina etc, de aceea am cerut tuneluri prin petiţii și mici trasee alternative, dar să dai vina pe câțiva civici pentru că nu ai infrastructură rutieră, e ridicol!", a scris pe pagina de Facebook Adrian Dohotaru. 

coral