La data de 16 aprilie a.c., politiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au desfăşurat activităţi de informare în cadrul Programului „Şcoala Altfel”, astfel:

La Școala Gimnazială Livada, în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Cluj, 156 de copii au primit informaţii despre ce înseamnă şi cum poate fi prevenit bullying-ul, care este diferenţa dintre bullying şi violență, dar şi cum pot fi în siguranţă atunci când interacţionează cu prietenii virtuali pe internet.

Tot la Livada a avut loc o acţiune de informare în cadrul Campaniei Naţionale „Împreună pentru o comunitate mai sigură”. Cu această ocazie au fost distribuite materiale de informare şi au fost purtate discuţii cu membrii comunităţii despre cele mai potrivite măsuri de autoprotecţie privind furturile din locuinţe.

Elevii Şcolii Gimnaziale Cuzdrioara au fost gazdele poliţiştilor de la prevenire şi  a polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Cuzdrioara. S-a discutat cu cei 110 elevi despre bullying, violenţă, dar și despre  siguranţa rutieră.

La Școala Gimnazială Nireș, comuna Mica, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj, cu sprijinul poliţiştilor Postului de Poliţie Comunal Mica au discutat cu 120 de copii despre prevenirea violenţei, dar şi despre siguranţa rutieră.

Activităţile din cadrul Proiectului Judeţean „Be cool” au continuat la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, din Cluj-Napoca. Poliţiştii şi piloţii echipei Napoca Rally Academy au discutat cu 110 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a despre riscurile unui comportament teribilist la volan, riscurile asociate conducerii sub influenţa alcoolului sau altor substanţe sau cu viteză excesivă.

coral