News Flash:

Actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca susțin independenţa Justiţiei. Au protestat înainte de spectacol

15 Martie 2019
1734 Vizualizari | 0 Comentarii
1 3 183730 1552589656 07689 fav

Actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca, au ieşit, joi seara, pentru a treia oară, în faţa instituţiei, înainte de spectacol, pentru a protesta faţă de ordonanţa care modifică legile Justiţiei.

Un protest al actorilor a avut loc joi seară, în faţa Teatrului Naţional din Cluj, unde artiştii au venit purtând banderole albe pe braţ şi coli în mâini, cu mesaje privind susţinerea independenţei Justiţiei.

Actorul Ionuţ Caras a declarat că protestul actorilor nu reprezintă poziţia oficială a instituţiei, ci că au ales acest loc deoarece aici lucrează de 15 ani, dar că el personal consideră că este de datoria lor, ca artişti, să comenteze anumite aspecte ale societăţii.

"Chiar dacă sunt foarte puţini oameni care ies, cred că vocile lor se fac auzite. Actorii dintr-un oraş, actorii ca breaslă... cred că face parte din datoria lor. Şi este ceva ce ei fac, ca meserie, ei discută despre chestiuni care s-au întâmplat în societăţi, de-a lungul timpului, chestiuni politice, sociale.

Aşa s-a născut dramaturgia, literatura. Ei sunt puşi în poziţia aceasta de a comenta ce se întâmplă în timpul în care trăiesc", a spus Ionuţ Caras.

Aceasta este al treilea protest al actorilor clujeni, care susţin protestele magistraţilor, dar acestora şi se adaugă şi alte motive de nemulţumire, care sunt în general aceleaşi cu cele exprimate la protestele societăţii din ultima vreme.

"Mesajul principal se complică pe zi ce trece. Simt, pe zi ce trece, tot mai acut, că ţara în care trăiesc este condusă, mi se pare, foarte prost şi că se iau decizii foarte greşite. Faptul că susţinem protestul magistraţilor, da, aceasta o facem , pentru că dreptatea trebuie să fie imparţială, dreaptă, să nu răspundă în faţa a nimic.

Dacă se răpeşte acest lucru, mi se pare foarte dificil să îmi imaginez cum un om politic va mai fi anchetat dacă face vreo prostie... ceea ce se întâmplă în lume, uitaţi-vă la Trump, are nu ştiu câte procese ca preşedinte, ăştia de ce trebuie să scape tot timpul, cu tot ce fac", a spus Caras.

Actorii au protestat câteva zeci de minute în faţa teatrului, înainte de spectacolul "Chiriţa în concert", în timp ce spectatorii intrau în sală.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

actori teatru protest spectacol independenta justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1746 (s) | 33 queries | Mysql time :0.117350 (s)