News Flash:

Acuzat de hărțuire sexuală, preotul Visarion Alexa și-a recunoscut faptele în fața superiorilor

23 Septembrie 2022
517 Vizualizari | 0 Comentarii
Visarion Alexa si a recunoscut faptele

Acuzat de hărțuire sexuală, preotul Visarion Alexa și-a recunoscut faptele în fața superiorilor de la Arhiepiscopia Bucureștilor care cercetează cazul său.

Preotul a dat o declarație în care a recunoscut și discuțiile intime pe care le-a avut cu enoriașa care l-a reclamat.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanții Patriarhiei Române i-au solicitat preotului Visarion Alexa să se prezinte la o întrunire cu privire la faptele de hârțuire de care este acuzat. Comisia de disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștiului i-a solicitat preotului o declarație personală cu privire la faptul că a agresat sexual o femeie în sâmbăta Paștelui.

Părintele Visarion Alexa și-a recunoscut faptele, inclusiv discuțiile dintre el și femeie, făcute publice în ultimele zile, dar a refuzat să ofere detalii spunând că avocata i-a recomandat să fie reținut în declarații.

Ce au decis reprezentanții Arhiepiscopiei

În urma întrunirii comisiei și a declarațiilor preotului, reprezentanții Arhiepiscopiei au decis suspendarea de la slujire și interdicția totală de a oficia orice serviciu religios, inclusiv retragerea funcției de paroh pe care o avea în sectorul 6. Aceste măsuri sunt luate până la pronunțarea sentinței judecătorești.

Preotul Visarion Alexa va merge de acum cu subsemnatul nu doar la secția de poliție de trei ori pe săptămână, așa cum îi impune controlul judiciar, ci și la Arhiepiscopia Bucureștilor unde trebuie să informeze constant și cu sinceritate superiorii despre evoluția cercetărilor judiciare.

După pronunțarea sentinței judecătorești, în funcție de gravitatea deciziei și implicit a faptei dovedite, comisia de disciplină a Arhiepiscopiei poate lua alte sancțiuni pe linie bisericească ce pot duce până la caterisire, adică la excluderea totală și pentru totdeauna din preoție.

Săptămână trecută, preotul Visarion a fost reținut 24 de ore, apoi plasat sub control judiciar după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual după spovedania din sâmbăta Paștelui. Preotul și-a recunoscut toate faptele. Procurorii cer arestarea lui, iar decizia o vor lua săptămâna viitoare judecătorii Tribunalului București.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0907 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033772 (s)