Adevărul despre coronavirus spus de un medic. Medicul primar Laura Zarafin expune o realitate pe care, de fapt, toți angajații din spitale o știu. Aceasta dezvăluie că doar puține cadre medicale au curajul să spună verde în față ce se întâmplă. Sistemul medical din țara noastră este pe cale să intre în colaps.

Laura Zarafin este medic primar la secția AȚI Chirurgie a Spitalului Colentina din Capitală. Doamna doctor este revoltată de situația în care se află tot mai mulți pacienți care ajung la unitățile medicale din România. Aceștia, deși au boli grave, sunt plimbați cu ambulanța între spitale până la aflarea rezultatului testului CoVid.

Totodată, medicul spune că fiecare unitate spitalicească a avut la dispoziție cinci luni pentru a-și organiza activitatea. Medicul Laura Zarafin susține că nu există spitale CoVid și spitale non-CoVid, totul fiind doar o iluzie.

Adevărul despre coronavirus spus de un medic

Cadrul medical de la Spitalul Colentina a avut curajul să expună realitatea crudă pe care o trăim. Este vorba de un adevăr dur, care doare, pe care îl știe multă lume. Din păcate însă, puțini au curajul să-l rostească.

„Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care îl știe deja orice cadru medical… Adevărul pe care doar îl intuiam și s-a confirmat deja cu vârf și îndesat. Adevărul pe care nimeni nu îndrăznește să îl rostească onest și cu voce tare.

Adevărul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gândește cu propriii neuroni și nu în logica fricii sau a ipocriziei. Acest adevăr simplu se poate rezuma la o simplă frază. «Infecția cu SARS-CoV-2 este infecția nozocomiala a anului 2020».

Degeaba încearcă unii sau alții dintre colegii noștri medici din toate specialitățile din spitalele zise «non-CoVid» să ne convingă că transferul intraspitalicesc (după ce pacienții au fost ținuți una-două-trei săptămâni la ei) spre spitale «suport Covid» ar avea vreo rațiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectării personalului…

Nu este decât o mare iluzie că există spitale «non Covid» și spitale «Covid». Nu înseamnă că e vină personalului medical! Nicidecum…”

coral