Vedem peste tot în lume campanii ale studiourilor de videochat care promit viitoarelor modele confidentialitate absoluta, dar totusi auzim deseori de situatii in care cariera aleasa devine publica. Am invitat-o sa lămurim realitatea pe Andra Chirnogeanu, PR manager al celei mai mari companii de videochat din lume, care a deschis de curand cel de-al 22-lea sediu local, noul studio de videochat din Cluj, Studio20.

Mulțumesc pentru invitație și pentru că abordați o tema atat de interesanta. Este extrem de trist cand se fac promisiuni de genul acesta. Evident, nici un studio nu va comunica public numele real al unui model. Studiourile blochează într-adevăr accesul adreselor de IP locale pe profilele sau în camera de chat a modelelor. Însă orice este online este public, aproape oricine știe sa folosească un VPN, un IP extern și odată ce ai apărut, fie și pentru 1 minut, pe orice site (nu neapărat de videochat) își asumă ca cineva care te cunoaste va putea sa te vadă și să facă legătura dintre profilul tau virtual si persoana reala din spatele sau.

Studio20 a ales o alta cale, a ales sa le spună încă de la început modelelor realitatea și să le stimuleze sa isi accepta public aceasta cariera încă din prima zi, pentru ca nu este nimic rușinos în ea. Mai ales la Studio 20, unde ne focusam pe videochat glamour, deci fără nuditate, nu ai avea nici un motiv sa ascunzi celor din jurul tău, prieteni sau familie, cu ce te ocupi. Un model care își asumă public jobul si se promovează ca atare va castiga de 2 sau chiar 3 ori mai mult decat unul care se ascunde mereu, sta stresata sa nu fie descoperită, etc.

Evident, este extrem de greu și pentru un model glamour, non-nude, să își asume public ce face pentru ca trăim într-o societate ipocrită, o societate incultă care judecă și clasifică fără să înțeleagă. Orice fata care face videochat este automat “o curva proasta”, un antreprenor in domeniu este “peste”, toți suntem niște “evazioniști” și așa mai departe. Însă societatea nu se va schimba în bine decat daca fiecare dintre noi va avea curajul să facă un pas în fata și să spună“ Și eu fac videochat, sunt mandră de cariera mea”.

În urmă cu peste 7 ani am avut primul model care a făcut acest pas curajos, a povestit public într-un interviu cu reporterii ziarului Libertatea despre munca ei de model. Devious Angel, pe numele ei real Alexandra Manole, este astazi dupa 7 ani co-fondatoarea, proprietara si managerul unuia dintre cele mai de success sedii din reteaua noastra: Studio20 DoubleD din Bucuresti, zona Grozavesti. Alături de colega și asociată ei, Olimpia Gidoiu (Raquelle Diva) au arătat lumii ce se poate intampla atunci cand alegi sa lupți cu preconcepțiile și să nu te lasi redusa la tacere de ipocriti. După 7 ani, cele 2 fete de 19 ani care își începeau viața alături de noi sunt femei puternice, antreprenori care au un profit lunar semnificativ, si-au cumparat apartamente noi în care locuiesc alături de partenerii lor stabili de mai mulți ani de zile. Sunt exemple de success pe care sperăm ca orice model incepator sa le urmeze.

Incredibilă povestea, chiar iti schimba felul în care privești videochat-ul și cariera de model pe termen lung. Ai spus ca societatea este ipocrita fata de videochat, în ce sens?

O sa răspund aici doar în ceea ce privește Studio20, pentru ca noi avem nisa si abordarea noastra clara. În primul rand, abordarea asta “curve proaste și lenese”. Modelele noastre sunt în marea lor majoritate în relații stabile, exclusive, nu își petrec noptile prin cluburi, nu isi cauta “sponsori”, nu atarna la mila nici unui barbat. Sunt femei puternice care vor sa își cladeasca un viitor prin munca proprie si care sunt extrem de inteligente. Un model de top de videochat non-nude sta de vorba sute de ore cu membrii ei fideli, pe o varietate incredibilă de subiecte. Dacă nu are inteligența și cultura necesare pentru a fi mereu un partener plăcut și antrenant în discuție, nu va avea success și modelele noastre au. Mai mult, sunt printre cele mai harnice și ambitioase femei pe care le-am cunoscut, muncesc uneori peste 200 de ore pe lună, cam ca orice antreprenor, pentru ca asta sunt de fapt, muncesc pentru ele. Videochatul nu este “varianta usoara” este “variant grea, dar care te recompenseaza pe masura”.

Îti multumim și mult succes în continuare. Sperăm ca modelele și potențialele modele vor citi articolul asta si vor alege inteligent.

 

  coral