Unul dintre fostii colegi alaturi de care Gheorghe Dinca a lucrat la Spitalul Orasenesc Caracal a rupt tacerea. Mircea a facut marturii importante despre monstrul cu privire infioratoare, care a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca a curmat viata a doua fete: Luiza Melencu, in varsta de 18 ani, si Alexandra Macesanu, 15 ani.

Adevarul despre Gheorghe Dinca, facut public de un fost coleg

Mircea, un fost coleg de munca de-al criminalului, si-l aminteste ca fiind un om foarte inteligent, care se pricepea la absolut tot si avea mereu “o explicatie pentru orice problema ar onterveni”. Mai mult, barbatul sustine ca, de fapt, Gheorghe Dinca incearca din rasputeri sa ingreuneze cercetarile anchetatorilor ca sa isi acopere eventualii tovarasi de retea. De altfel, ieri, monstrul din Caracal a fost adus la penitenciarul Jilava, unde va fi supus unei expertize psihiatrice. De altfel, a fost anuntat faptul ca procurorii DIICOT din Bucuresti vor prelua dosarul crimelor din Caracal si ca cercetarile in casa lui Gheorghe Dinca au fost sistate. Ele vor fi reluate doar in prezenta asasinului in serie. In prezent, anchetatorii iau in calcul si ipoteza ca Alexandra Macesanu si Luiza Melencu ar fi in viata.

“Am incercat sa gasesc unele indicii despre acest om, ceva imi spunea ca il stiu si ca am stat chiar de vorba cu el! Noaptea, tarziu, am dat de contul (n.r. contul de Facebook) al unuia dintre fiii stabiliti in Italia si am vazut poze cu el, de acum cativa ani! Nu mica mi-a fost mirarea sa-mi dau seama ca, de fapt, il stiu foarte bine pe acest… om! In anul 1987, dupa primul examen la facultate, picat cu brio, am decis ca trebuie sa fac ceva «constructiv», pana anul viitor, asa ca am decis sa ma angajez la Spitalul Orasenesc Caracal, ca mecanic de intretinere. Acolo l-am cunoscut (printre alti buni meseriasi) pe ‘nea Gigi, geamgiul!! In scurta vreme, mi-am dat seama ca-i un om inteligent, extrem de priceput in mai toate domeniile ce tin de partea mecanica, dar, mai ales, un meserias in reparatia de motoare de orice tip.

Am mancat la aceeasi masa, am spus glume si incercam sa gasim eventuale solutii la problemele de peste zi. Avea o statura impunatoare si intotdeauna avea un zambet in coltul gurii si o explicatie pentru orice problema ce ar fi putut interveni! Pur si simplu, uitandu-ma un pic in urma, nu-mi vine sa cred ce a putut sa ajunga si cum s-a putut transforma un om de acest fel in nemernicul de azi!! Nu stiu ce anume a declansat in el un comportament de violator, proxenet si posibil criminal. De aceea, vis a vis de ceea ce relatam mai sus, omul e constient de ceea ce face, este extrem de inteligent si face tot posibilul pentru a ingreuna cercetarile si pentru a-i acoperi pe eventualii tovarasi de retea! Prin ceea ce am expus, nu am avut nicidecum gandul de a-l scuza, oarecum, sau de a-i conferi circumstante atenuante!! La sfarsitul zilei, orice om trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut!” sunt marturiile teribile facute de Mircea, unul dintre fostii colegi de munca ai lui Gheorghe Dinca.

coral