News Flash:

Adrian Gurzau: O tara guvernata de puscariabili trebuie sa se apere in oricare mod

6 Iunie 2013
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Gurzau
Parlamentul este pe cale sa adopte o lege care ar lasa in libertate 'beneficiarii' unor pedepse de pana la sase ani de inchisoare. Legea nu este pentru amarati, doar argumentatia - dar voi reveni. Principalii beneficiari ai acestei 'legi' sunt George Becali, Adrian Nastase, Dan Voiculescu, celebrul lot din dosarul transferurilor din fotbal samd. De mentionat faptul ca, desi au condamnari multiple, in stadii mai mult sau mai putin definitive, nici Becali, nici Nastase nu se afla in situatia juridica de recidiva, in ambele cazuri nefiind vorba de fapte comise dupa primirea unei sentinte definitive de condamnare. Motivele invocate de initiatorii proiectului de lege sunt supraaglomerarea puscariilor si cheltuielile prea mari suportate de stat cu detinutii. Surprinzator, insa, ei vor sa anuleze si amenzile penale.

Doua lucruri despre aceasta 'lege': la un moment dat, prin aceiasi 'argumentatie' umanista - puscariile costa, sunt supraaglomerate samd, Ceausescu a dat si el o gratiere fara de precedent. Ca urmare, o multime de cetateni au invadat locurile de munca ale Patriei, dezvoltand-o multilateral cu ceea ce au invatat ei la 'academie', in principal tot ceea ce acea de a face cu facutul la buzunare. Ca o consecinta, o multime de gardieni din aceia cu studii cate clase are trenul, au ramas fara slujbe si multe dintre puscariile judetene s-au desfiintat. Dupa numai 2 sau 3 ani aceste puscarii au trebuit reinfiintate si reumplute. Iar reumplerea nu a fost deloc ieftina - si nu vorbesc numai despre cati bani s-au cheltuit cu prinderea, judecarea si re-incarcerarea celor lasati pe strazi fara sa constientizeze de ce anume au fost condamnati (cam ca si Nastase si Becali care se cred detinuti politici), cat si pagubele pe care acesti indivizi nereabilitati le-au adus societatii. Ca o paranteza, multi dintre fostii gardieni au reajuns la vechile locuri de munca dar in alte posturi...

Ceea ce vreau eu sa subliniez este si faptul ca intr-o tara in care primul ministru a dat cu copy-paste pe lucrarea sa de doctorat, si cei care s-au ocupat de argumentatia decretului de gratiere/amnistie care ni se pregateste, au dat cu copy-paste dupa decretul ceausist.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

parlamentul lege george becali adrian nastase dan voiculescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2320 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012943 (s)