News Flash:

Adrian Gurzau: Victor Ponta incalca Constitutia pe care a jurat sa o apere la investirea in functie

6 Februarie 2014
4226 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Gurzau
Victor Ponta decreteaza azi ca trebuie sa te “inregistrezi” ca sa votezi. Maine vine si spune ca au drept de vot numai membri PSD! Tendintele dictatoriale ale acestui impostor sunt tot mai evidente si romanii vor trebui sa ia atitudine. Violarea cu buna stiinta a legilor Romaniei trebuie sa inceteze! limitarea exercitiului votului printr-o procedura administrativa numita “inregistrare” echivaleaza cu privarea cetateanului de dreptul de vot!

In Constitutie scrie clar cine are si cine nu are drept de vot: "Art. 36: 1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale."

Nicaieri nu scrie ca cei fara “inregistrare” nu au drept de vot. In plus, citim in aceeasi Constitutie pe care Victor Ponta si ministri sai au jurat sa o respecte si aplice la investirea in functii: "Art. 115: 6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica."

Asistam la un nou abuz al acestui regim cu tendinte dictatoriale: cetateanul roman care se duce cu buletinul la Ambasada in ziua votului (ca poate este doar de cateva zile in strainatate, in concediu, sau cu afaceri), nu mai are dreptul sa voteze conform Constitutiei, ca nu este “inregistrat” conform poftelor lui Victor Ponta. I-a anulat Mitomanul, prin Ordonanta de Urgenta, un drept constitutional!


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

victor ponta inregistrezi constitutie ministri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032715 (s)