Adriana Iliescu rămâne fară moștenire pentru Eliza. Cea mai bătrână mamă a fost condamnată să plătească o sumă importantă de bani, însă nu se lasă. Ajunsă la vârsta de 82 de ani, Adriana Iliescu, a primit o veste dureroasă chiar din partea rudelor. În urmă cu mai bine de o lună, mass-media anunța faptul că Adriana Iliescu este pur și simplu de negăsit.

Bătrână a pierdut procesul pentru o moștenire din Bălcești, județul Vâlcea.

Adriana Iliescu rămâne fară moștenire pentru Eliza. Va fi executată silit

Cea mai bătrână mama din România va fi executată silit pentru suma de 1.500 lei, la care se adaugă costurile executării silite.  Această sumă este extrem de mare pentru veniturile femeii care dintr-o singură pensie trebuie să acopere heltuielile proprii și ale fiicei, Eliza.

Odată cu primirea vestii că vă fi executată silit, femeia a mai făcut un drum până la judecătorie, acolo unde a formulat o contestație la executare. Imediat după  a mers la Tribunalul Vâlcea. Acolo a mai deschis trei acțiuni împotriva rudelor ei prin care cere că executarea să fie amânată de urgență, până când contestația vă fi analizată de judecători.

Moștenirea de la Bălcești este, pentru Adriana Iliescu, un lucru extrem de important. Ea vrea să i-o lase, la rândul ei, moștenire, Elizei. ”Eu sper că se vor termina și voi câștiga, problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi șe eu să nu mai fac alte demersuri”, spunea Adriana Iliescu, în urmă cu câțiva ani.

Bătrână mai deține două apartamente în București, care vor rămâne tot Elizei.

Cum a ajuns în aceasta situație

Adriana Iliescu este la un pas de a rămâne fară moștenire pentru Eliza. Totul a început în anul 2004 , atunci când Adriana Iliescu a moștenit de la părinți o casă și o curte.

Rudele ei au vândut terenul vecin dar și bucata de pământ care făcea legătura între casa ei și drumul principal din Bălcești. Cea mai bătrână mama din lume și-a dat în judecată rudele pe motiv să i-a fost afectat dreptul la proprietate, invocând faptul că nu mai poate ajunge la proprietate prin acel drum de servitute.

Aceasta a pierdut toate procesele, pe linie. Într-un final, după ani întregi de război în instanță, judecătorii au decis că Adriana Iliescu nu mai are drept de apel și că trebuie să plătească și cheltuieli de judecată. Această ultimă decizie a fost atacată de Adriana Iliescu, femeia sperând că măcar în al 12 ceas, magistrații să-i dea dreptate.

Ce pensie primește cea mai bătrână mamă din România

Cea mai bătrână mamă din România are o pensie peste valoarea medie din România. Iar pe lângă acest venit mai este și bursa de merit a Elizei.

În urmă cu 16 ani, Adriana Iliescu devenise celebră în țară și chiar peste hotare. A fost și în Cartea Recordurilor că femeia care a născut la cea mai înaintată vârstă, doar că între timp a fost „detronată”. Acum, Adriana Iliescu are 82 de ani, iar fiica ei, Eliza va împlini 16 ani în ianuarie iar mama sa spera ca pana atunci toate problemele sa se rezolve. coral