News Flash:

Aeroport nou la Cluj, langă cel militar de la Luna? Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean

5 Februarie 2020
1592 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport cluj 3

Întrebarea la care trebuie să răspundă experții: Poate face față actuala locație a aeroportului, de la ieșirea din Cluj-Napoca, creșterii accelerate a traficului din ultimii ani sau e nevoie de o relocare?

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, ridică din nou problema locaţiei Aeroportului Internaţional Cluj şi spune că trebuie analizată situaţia nu doar pe următorii ani, ci şi pentru viitorii 10, 20, chiar 50 de ani, astfel încât să se stabilească dacă actuala locaţie din municipiul Cluj-Napoca permite dezvoltarea pe termen lung, operarea de zboruri intercontinentale şi linii cargo.

"Trebuie să îţi pui întrebările „Unde proiectăm acest aeroport peste 10, 15, 20 de ani?" "Locaţia (din Cluj-Napoca - n.red.) va mai fi bună peste 20 de ani?" ,"Ne dorim să crească numărul de pasageri în ritmul în care a crescut până acum sau ne dorim să securizăm rutele pe care le avem mai degrabă decât să creăm rute noi?", "Putem să zburăm intercontinental, chiar se poate face, sau un avion de talia acelora ne va spulbera toate casele din jur şi centurile de ocolire când ar ateriza la Cluj?", "Dar transportul de marfă, ni-l permitem în aceeaşi zonă sau nu?" Lucrurile trebuie gândite în complexitate, nu cu furie şi cu patimă. Sunt chestiuni pe care Clujul trebuie să le gestioneze, nu astăzi, nu mâine, dar poate peste 20 de ani", a afirmat Alin Tişe marţi, invitat în emisiunea ZIUA LIVE. 

Președintele CJ Cluj sugerează că există varianta construirii unui nou aeroport civil lângă cel militar de la Luna.

"Nu uitaţi că avem un aeroport militar la Luna, care este bază NATO şi unde avem unitate militară susţinută de americani, care este în imediata vecinătate a autostrăzii de la Luna. Există interes ca în zonele unde ai aeroport militar să existe şi aeroport civil, care să fie o a doua variantă în cazul în care o anumită bază nu mai poate fi folosită. Va trebui la un moment dat să se discute concret, fără patimă, despre aceste lucruri pentru că, dincolo de persoanele care conduc astăzi aeroportul sau Consiliul Judeţean, trebuie să ştii ce faci cu aeroportul, cum îl extinzi, din ce bani faci asta, care sunt prognozele pentru următorii ani", a spus Tişe.

Banca Mondială acordă asistenţă autorităţilor locale pentru încă un aeroport la Cluj

Clujul ar putea avea un alt aeroport în viitor, care va prelua complet sau doar în parte activitatea celui actualul. S-au avansat chiar posibile amplasamente: la Luna, lângă aeroportul militar, la Mociu sau Jucu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1553 (s) | 33 queries | Mysql time :0.075123 (s)