Acuzațiile referitoare la agentul de poliție Andrei Crișan, de la Secția 1 de Poliție Cluj-Napoca, continuă. Polițistul este învinuit că activează în mai multe business-uri în care sunt implicați chiar și alți agenți de poliție.

Prin intermediul unor surse, Gazeta de Cluj a aflat că Andrei Crișan s-ar ocupa cu vânzarea de autovehicule second-hand de cel puțin 5 ani de zile, împreună cu agentul Cazac Mirel, angajat la Biroul Rutier Cluj.

Potrivit informațiilor transmise ziarului, autoturismele ar fi cumpărate din Franța, Olanda și Germania, prin intermediul unor așa numite firme fantomă, pentru a deduce TVA-ul.

Acești doi agenți de poliție „asociați” – Andrei Crișan și Cazac Mirel – au deținut o spălătorie auto pe strada Câmpul Pâinii, pe care au vândut-o în jurul lunii octombrie, potrivit informațiilor pe surse.

În spălătoria auto în cauză, cei doi „asociați” își cosmetizau autoturismele aduse pentru vânzare.

Daune presupuse, distrugeri de mașini și credite la bancă

La această spălătorie au activat de-a lungul timpului mai mulți angajați, fiecare dintre ei având parte de câte o scenă sau pățanie cu polițistul Andrei Crișan.

Unul dintre angajați a fost obligat de către agentul de poliție să scoată credit de la bancă pentru a restitui o sumă de bani, deoarece Andrei Crișan pretindea că angajatul îi este dator în urma unei presupuse daune a unui autovehicul aflat la spălat.

În timpul acestui business cu spălătoria, agentul de poliție Andrei Crișan împreună cu agentul Cazac Mirel s-ar fi ocupat și cu distrugerea autoturismelor – făcând bani de pe urma accidentelor prin sistemul Asigurare RCA și Casco.

Mașinile erau înmatriculate sau înregistrate la Primăria Cluj-Napoca, pe numele diferiților angajați – prieteni și/sau rude ai agenților de poliție, astfel încât să nu se poată dovedi implicarea lor în aceste daune.

Cazac Mirel deține un mercedes GLE Coupe AMG cu o valoare de cel puțin 40.000 Euro, ce deținea numărul de înmatriculare CJ038803, un Audi A7 Sline cu o valoare de cel puțin 30.000 euro, cu număr înmatriculare CJ08CZC, și alte câteva mașini care sunt cumpărate pentru revânzare împreună cu Andrei Crișan.

Agentul Crișan dispune la ora actuală, potrivit surselor, pe lângă autoturismele pe care le deține împreună cu agentul Cazac Mirel, de un BMW 730 M packet, cu o valoare de cel puțin 30.000 de euro, cu numere de înmatriculare diferite. Concret, numere de Franța, numere roșii și numere de România.

Pare că agentul Crișan, lucrând la Poliție, își permite să distribuie autoturismelor numere de înmatriculare în funcție de vreme.

Nu în ultimul rând, surse au subliniat că agentul Andrei Crișan a lovit, acum câteva luni, o autospecială a Poliției Române și a încercat să își mușamalizeze fapta prin vopsirea elementelor lovite ale autoturismului.

Ce spun autoritățile

Gazeta de Cluj a înaintat mai multe solicitări către autoritățile clujene pentru a afla istoricul agentului Crișan, precum și al agentului Cazac Mirel.

Citește și Afacerile ilegale cu mașini ale unui polițist clujean. Acuzații de instigare la violență

În urma acuzațiilor anterioare aduse la adresa agentului de poliție Andrei Crișan, ziarul a cerut un punct de vedere din partea IPJ Cluj, iar reprezentanții instituției au transmis că aspectele evidențiate în articol constituie obiectul verificărilor efectuate de Biroul Control Intern.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis că Ministerul public nu poate furniza informații privind istoricul complet sau antecedentele penale, contravenționale sau administrative ale agentului Andrei Crișan, deoarece nu se află în posesia lor.

Din cercetările autorităților efectuate în aplicația Ecris Prosecutors 2007, însă, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca nu s-a identificat niciun dosar în care agentul Andrei Crișan să fie cercetat sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de ultraj.

În acest sens, răspunsul IPJ Cluj a relevat faptul că istoricul sau antecedentele de orice fel ale polițistului în cauză nu reprezintă informații de interes public, astfel încât nu a furnizat alte explicații.

Referitor la acuzațiile din articolul publicat astăzi, ziarul a încercat să ia legătura cu persoanele acuzate în repetate rânduri pentru a le cere un punct de vedere, însă fără succes.

De asemenea, au fost adresate noi cereri către autoritățile clujene și s-a solicitat inclusiv explicitarea măsurilor luate de către IPJ Cluj, în urma controalelor efectuate de Biroul Control Intern.

Până la momentul redactării acestui articol, autoritățile solicitate nu au transmis un răspuns oficial, însă ziarul va publica informațiile de interes în momentul în care va intra în posesia lor.

Nu în ultimul rând, potrivit informațiilor primite, mai multe sesizări urmează a fi depuse la Parchet după data de 1 ianuarie, astfel încât autoritățile judiciare să înceapă și ele demararea unor controale referitoare la acuzațiile aduse, arată Gazeta de Cluj. coral