Afaceristul care a comis accidentul de circulație care a avut loc marți seara, în zona Gării CFR Cluj Napoca s-a predat la poliție. Surse judiciare spun că acesta se numește Ionuț Ovidiu Pintea. După ce a lovit un tânăr care traversa strada în zona unei treceri pentru pietoni, Pintea a fugit de la locul faptei, arată Foaia Transilvană.

În cursul acestei zile, la sediul Biroului Rutier Cluj-Napoca s-a prezentat un bărbat de 45 de ani, din Cluj-Napoca, persoană care a sesizat implicarea sa în evenimentul rutier produs la intersecția străzilor Piața Gării și Simion Balint.

Testările efectuate nu au indicat prezența alcoolului în aerul expirat sau prezența unor substanțe cu efect psihoactiv în organism. Cercetările sunt desfășurate în continuare, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.

Dezvoltatorul imobiliar spunea în 2017, că legea este doar pentru proști. El a scris mai multe imobile în Cluj Napoca, care nu aveau autorizație de construire.

Imobilele pe care le-a construit clujeanul Pintea Ovidiu Ionuţ au fost toate cu probleme. Pe Calea Turzii nr. 241E (corp A) a răsărit aproape peste noapte un bloc. Ferit de ochii lumii, blocul a fost iniţial ridicat fără niciun fel de autorizaţie de construcţie. Inspectorii Primăriei Cluj-Napoca l-au atenţionat pe constructor de când era la stadiul de fundaţie, însă Pintea nu s-a dat în lături de la nimic pentru a-şi finaliza construcţia. Primăria a sesizat la acea vreme instanţa şi poliţia şi clujeanul s-a ales doar cu o amendă modică. Acest lucru l-a declarat şi purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, în 2010 când construcţia era în fază incipientă:

“În spatele imobilului de pe Calea Turzii, de la numărul 241D, este o lucrare fără niciun fel de autorizaţie de construcţie. Investitorul Ovidiu Ionuţ Pintea a fost amendat în 30 martie 2009 cu suma de 3.000 de lei, atunci când construcţia era în fază incipientă, la fundaţie. S-a dispus atunci sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate”, scria Gazeta de Cluj, în 2016 și 2017.

În data de 12 aprilie 2010 s-a efectuat un control de către reprezentanţii municipalităţii, iar aceştia au constatat că Ovidiu Ionuţ Pintea nu s-a conformat măsurilor dispuse în 2009 şi au decis să sesizeze instanţa şi poliţia.

coral