Bărbatul de 42 de ani care a răpit şi violat două fete din Vama Buzăului a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, a anunţat, duminică seara, IPJ Braşov.

Potrivit poliţiştilor, din cercetările efectuate în cauză a reieşit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, minorele să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN 10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.

Agresorul a fost reţinut sâmbătă pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov, fiind cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

Pe numele celor două fete a fost emisă la nivel naţional, în cursul zilei de sâmbătă, alerta "răpire minori", după ce bărbatul, care s-a prezentat ca fiind prieten al concubinului mamei acestora, le-a luat vineri seara să le ducă la un "grătar", unde a pretins că ar fi fost prezenţi şi alţi copii. Minorele au fost au fost găsite sâmbătă de poliţişti pe raza judeţului Prahova.

coral