Ana Maria Pantaze – ”croitoreasa de la «Romanii au talent»” – a devenit deja un ”nume” dupa prestatia exceptionala pe care a avut-o pe scena show-ului unde talentele sunt la mare cautare. Are 38 de ani si locuieste in Bucuresti. Nu se astepta sa primeasca un Golden Buzz din partea lui Mihai Petre si marturiseste ca parintii ei nu au avut bani pentru a o trimite la o scoala de canto.

Ana Maria Pantaze traieste din salariul modest de croitoreasa pe care il primeste de la patronii sai. De cativa ani buni, ea si-a dezvoltat insa pasiunea pentru muzica si a inceput sa cante, fredonand in baie, si, ulterior, la karaoke cu prietenii.

"Nici acum nu imi dau seama… Am inceput cantand prin casa, prin baie, fredonand, pe urma am ajuns la karaoke. Lumea a inceput sa spuna ca am voce si ca ar trebui sa fac ceva cu ea, dar am zis ca eu vin «de fun» la karaoke, nicidecum sa impresionez pe cineva. M-au impins de la spate prietenii: «Du-te, du-te si fa ceva!» Si m-am dus”, a marturisit concurenta de la “Romanii au talent”.

Un zambet luminos intr-un decor deprimant

Ana Maria Pantaze este de o modestie iesita din comun. Si, pentru a demonstra ca reuseste sa vada numai partea frumoasa a vietii, indiferent de conditii, locuieste intr-un apartament aflat intr-o vizibila stare de degradare. Banii pe care ii castiga din croitorie nu ii permit sa se mute in alta parte. Dar este casa ei. Locul ei plin de energie pozitiva. De aici a plecat Ana Maria Pantaze pentru a ajunge pe scena ”Romanii au talent”, acolo unde i-a impresionant pe jurati si pe telespectatori prin interpretarea exceptionala a unei melodii foarte dificile din repertoriul celebrei Etta Jones.

Intrarea in blocul unde locuieste Ana Maria Pantaze este deprimanta. Usi metalice verzi, invechite, scartaind in balamalele neunse. Inainte de face pasul catre lumea in care traieste Ana Maria Pantaze, ridici privirea si – la balconul de la etajul 1 – observi un anunt ingrijorator: ”Atentie! Cade tencuiala”. Drumul catre apartamentul ”croitoresei de la Romanii au talent” trece printr-un pasaj intunecos unde te intampina doua tomberoane pentru gunoi. Apartamentul traieste doar amintirea unor vremuri mai bune. Mobile desperecheate, pereti scorojiti, o soba de teracota, parchet imbatranit, cateva obiecte vestimentare puse la uscat.

Aproape ca nu iti vine sa crezi ca un astfel de talent poate locui in asemenea conditii ingrate, dar Ana Maria Pantaze are puterea sa zambeasca. Este lumea ei, lumea in care coase, croieste si viseaza cu ochii deschisi ca va reusi sa cante pe marile scene. Insa stie ca totul vine pas cu pas. Nu doreste sa grabeasca lucrurile. Mai mult, Ana Maria Pantaze nu cere ajutorul nimanui pentru a locui in conditii mai bune, civilizate. Este ferm convinsa ca totul depinde numai de ea.

”Depinde doar de  mine!”

Intrebata ce face si cum se simte dupa ce a primit un Golden Buzz pe scena ”Romanii au talent” si a impresionat atat juratii, cat si telespectatorii, Ana Maria Pantaze a zambit. Iar emotia i s-a citit in privire.

”Sunt fericita, plina de emotii inca. Inca nu s-au terminat. M-au surprins si pe mine (n.r. – cu referire la reactia juratilor emisiunii «Romanii au talent»), nu ma asteptam. Au fost super”.

Ce faci tu? Aici locuiesti. Cum iti castigi existenta?

”Prin… facut haine, retusuri… Mai mult retusuri, momentan. In afara croitoriei… Cant karaoke, nimic altceva”.

Iti castigi painea din cantat?

”Nu. Din cantat nu. Cantatul este un hobby. Cant de placere. Este un hobby, un hobby mare”, povesteste Ana Maria Pantaze.

sursa:cancan.ro

  coral