În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre mărirea pensiilor, dar se pare că românii mai au ceva de așteptat până atunci. Deși sperau că anul acesta deja vor primi mai mulți bani de la stat, pensionarii trebuie să știe că 2022 va fi anul lor. O categorie va primi peste 2000 de lei, în afară de pensia lunară.

Ajutor pentru pensionari

Veste excelentă pentru pensionarii din România! Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit despre un ajutor pe care ar trebuie să îl încaseze pensionarii cu venituri mici. În acest sens au fost realizate două scenarii, care urmează să fie analizate până la începutul anului viitor.

Potrivit ultimelor planuri ale guvernanţilor, de acest ajutor de 1200 de lei ar putea beneficia toţi vârstnicii, indiferent de valoarea pensiei. Totuși, acești bani ar urma să ajungă într-o mai mică măsură la cei cu pensii cuprinse între 1.001 lei și 1.600 de lei, urmând ca pentru cei cu venituri mai mici să crească ajutorul.

“Avem bani pentru plata sprijinului de 1.200 de lei pentru pensiile între 1.001 lei și 1.600 de lei. Ceea ce ne uităm acum este să nu facem inechități”, a declarat ministrul Finanţelor.

Conform celui de-al doilea scenariu, ajutorul să varieze în funcţie de nivelul pensiei, iar totalul să nu depăşească 2.200 de lei. Astfel, pensionarii cu venituri sub 1000 de lei ar putea primi peste 1200 de lei, rămâne de văzut care dintre opțiuni va fi aleasă în final.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budă, a explicat că statul este obligat să vină în ajutorul românilor în noul an, având în vedere că au avut loc multe creșteri de prețuri și bugetul a fost afectat. Astfel, în reconstrucția bugetului se vorbește despre 11 miliarde pentru pensii, 1,8-1,9 miliarde pentru alocaţii, precum și 212 milioane pentru a institui cea de-a treisprezecea indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

coral