Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de viscol şi ninsoare. Este alertă în mai multe județe din țară. Recomandările CNAIR pentru șoferi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, mai multe avertizări Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsoare pentru zonele montane din zece judeţe situate în centrul, sudul şi sud-vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, în zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 120 – 130 km/h, dar şi ninsoare.

În zonele montane din judeţele Alba, Braşov şi Sibiu, vântul va depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore. De menționat este că avertizarea de cod portocaliu este în vigoare până azi la ora 20:00.

ANM- Administrația Națională de Meteorologie a mai avertizat, așadar, că luni 28 decembrie, dar și marți, pe data de 29 noiembrie, că vântul de pe crestele munților o să sufle cu putere și va viscoli zăpada. De altfel, zonele cele mai vizate vor fi cele din Carpații Meridionali, acolo unde zăpada o să depășească chiar și doi metri înalțime.

coral