News Flash:

Alertă ANM: Vin ninsorile în România. Vremea în Transilvania se va răci brusc

15 Noiembrie 2022
859 Vizualizari | 0 Comentarii
Alerta ANM

Vin ninsorile în România iar temperaturile scad brusc. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, potrivit meteorologilor.

Temperaturile maxime vor fi la limita înghețului în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și în jur de 5 grade în sud, în următoarea perioadă. Valorile nocturne vor fi în scădere din data de 17 noiembrie, media minimelor fiind în jur -5...-4 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei. Sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele joase din Transilvania, Moldova și zonele deluroase din Muntenia, scrie Antena 3.

În regiunile montane vor predomina ninsorile și viscolul, iar frigul va fi accentuat de rafalele de vânt. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și după 26 noiembrie.

Prognoza meteo în Transilvania 

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de scădere de la medii de 11...12 grade, spre medii de 4...5 grade – valori apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere până spre medii de 8...9 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie. 

Prognoza meteo la munte 

Temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9...10 grade, până spre 0 grade – valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendința de creștere ușoară până spre medii în jurul a 4 grade. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 1 grad. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârșitul intervalului de anticipație va oscila în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0690 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026088 (s)