Meteorlogii anunţă vreme extrem de rece în această săptămână. În unele zone, temperaturile vor scădea până la minus 17 grade. 

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Meteorologii ANM au anunţat o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10, de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

„În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).

Pe arii restrânse se va forma polei.

Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea”, a anunţat ANM.

Meteorologii ANM a emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 10 ianuarie, ora 14 – 11 ianuarie, ora 11, de intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări,
cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h„, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN în intervalul 11 ianuarie, ora 11 – 12 ianuarie, ora 10, pentru intensificări ale vântului.

„Pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie) vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei,
Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și
pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h”, a anunţat ANM. coral