Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, a fost externat din spital. Marele actor era internat la Matei Balș, după ce s-a infectat cu COVID-19.

Alexandru Arșinel a fost externat din spital, luni, după trei săptămâni în care atât el, cât și soția lui au luptat cu complicațiile produse de infecția cu Covid-19.

În luna aprilie actorul Alexandru Arșinel și soția lui au fost infectați cu SARS-CoV-2 și internați în spital, pentru a fi ținuți sub observație. Acum, actorul a fost externat și spune că se simte bine.

Artistul are o stare de sănătate mult mai bună, motiv pentru care a fost lăsat să plece acasă.  Vedeta  a fost așteptată la spital de fiul său, externarea având loc în cursul zilei de luni, 10 mai 2021, după o perioadă lungă petrecută în unitatea medicală din Capitală.

"Chiar acum mă externează, mă simt bine, chiar acum plec acasă, o să am o zi plină, medicii au decis că sunt bine din punct de vedere al sănătăţii. M-aţi sunat chiar în momentul externării, mă aşteaptă fiul meu jos", a spus Arșinel pentru Gândul.ro.

Artistul a fost transportat cu ajutorul unui scaun cu rotile, internarea în spital punându-și amprenta asupra stării sale de sănătate.

Alexandru Arșinel a ajuns la urgență pe 17 aprilie, când a început să aibă primele simptome de Covid-19.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani și soția lui, Marilena, s-au infectat cu COVID-19, după ce și-au făcut ambele doze de vaccin Pfizer. Medicii au subliniat că vaccinarea i-a ajutat să facă o formă mai ușoară a bolii având în vedere vârsta înaintată a actorului, dar și problemele de sănătate.

"Cazul Arşinel este dovada că, dacă ne vaccinăm, facem o formă uşoară. Probabilitatea este mai mică să mă infectez dacă m-am vaccinat, dar, dacă o fac, e o formă uşoară. Nu a avut nevoie de oxigen", a declarat Adrian Marinescu, directorul medical de la "Matei Balș".

Alexandru Arșinel a fost dus acasă cu o ambulanță, iar cadrele medicale l-au ajutat să intre în casă cu un scaun cu rotile.  "După o lună de zile, poftesc la o ciorbă de miel. Ăsta e primul lucru pe care l-am făcut cum am ajuns acasă. Mi-a pregătit soția și mănânc cu poftă. Sunt foarte obosit după tratament, continui să iau medicație acasă. Sunt ținut sub control medical", a spus Alexandru Arșinel, pentru  Cancan.ro.

  coral