Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că restricțiilr se vor relaxa după data de 15 mai în România. Cu toate acestea, medicul Alexandru Rafila are o părere personală care îi va descuraja pe mulți români. O relaxare a restricțiilor nu înseamnă libertatea totală.
Alexandru Rafila: „Nu știu dacă mall-urile în sine se vor redeschide”

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre ce li se va interzice românilor pe toată durata anului 2020. Acesta a anunțat, ca și președintele Klaus Iohannis, că relaxarea restricțiilor după data de 15 mai va fi făcută treptat.

„În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere personală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu. Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber eu nu cred și nu cred că o să fie în nicio țară”, a declarat Alexandru Rafila, conform Digi24.

Rafila a vorbit și despre redeschiderea mall-urilor. El este de părere că mall-urile nu se vor redeschide prea repede, deoarece reprezintă zone foarte aglomerate care pun populația sub risc major.

„În ceea ce privește mallurile, eu cred că trebuie să se redeschidă diverse tipuri de magazine, de unități comerciale. Nu știu dacă mall-urile în sine se vor redeschide pentru că sunt zone aglomerate”, a precizat Alexandru Rafila.

coral